Echipa României triumfă la Campionatul Mondial de Ashihara Karate 2023

COMPETIȚIE. În perioada 3-5 noiembrie 2023, la Matsuyama, Japonia, a avut loc cea de-a 8-a ediție a Campionatului Mondial de Ashihara Karate, un eveniment de referință în lumea artelor marțiale. Delegația României s-a dovedit a fi o adevărată forță în competiție, cucerind locul 1 în clasamentul general, cu un impresionant total de 129 de puncte. Eforturile depuse de sportivi, antrenori și arbitri au culminat într-un triumf bine meritat, care a adus mândrie și onoare țării noastre.

Competiția a inclus probe de Kata și Kumite, atât la nivel individual, cât și pe echipe, atât în categoria masculină, cât și în cea feminină. Delegația României a strălucit în fiecare categorie, obținând numeroase medalii și marcându-și prezența în toate aspectele acestui sport complex.

Matsuyama, locul de naștere al stilului de karate Ashihara, a fost alegerea perfectă pentru desfășurarea acestui campionat mondial. Acest oraș a fost leagănul lui Kancho Hidenori Ashihara, fondatorul stilului, care a pus bazele acestui sistem de arte marțiale. El a lăsat o moștenire prețioasă, dezvoltând Ashihara Karate și transmitându-și cunoștințele fiului său, Kancho Hideyuki Ashihara. Acesta din urmă a fost patronul organizator al evenimentului, asigurându-se că totul a decurs fără probleme și cu profesionalism.

Victoria echipei României la acest campionat mondial reprezintă un moment de mare importanță pentru sportul românesc și pentru dezvoltarea Ashihara Karate în țara noastră. Performanța acestor sportivi nu a fost posibilă fără eforturile susținute ale antrenorilor și a sprijinului primit din partea Federației Române de Arte Marțiale. Ei au lucrat asiduu pentru a pregăti sportivii pentru această competiție de nivel înalt.

Felicitările noastre se îndreaptă către toți membrii delegației române care au contribuit la aceste rezultate remarcabile. Performanța acestor sportivi nu numai că a adus bucurie și onoare României, dar a și consolidat imaginea și reputația țării noastre în lumea artelor marțiale. Cu siguranță, aceste realizări vor inspira generațiile viitoare de practicanți de karate din România să-și dedice timpul și eforturile pentru a atinge excelența în acest domeniu.

Așteptăm cu nerăbdare să aflăm mai multe detalii despre performanțele individuale ale sportivilor români și să celebrăm această victorie deosebită în continuare. Felicitări încă o dată echipei României pentru succesul lor impresionant la Campionatul Mondial de Ashihara Karate 2023!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare