Economii drastice în bugetul public: Evenimentele Comunitare și alte cheltuieli afectate de noile măsuri guvernamentale

ECONOMIE. Guvernul României a propus un proiect de ordonanţă de urgenţă cu măsuri fiscale menite să reducă cheltuielile bugetare şi să asigure încadrarea în ţinta bugetară. Acest proiect de ordonanţă de urgenţă aduce câteva schimbări semnificative, iar una dintre ele este referitoare la finanţarea evenimentelor comunitare din fonduri publice.

Potrivit acestui proiect, instituţiile şi autorităţile publice locale nu vor mai putea finanţa, în acest an, organizarea de evenimente comunitare din fonduri publice. Aceste evenimente includ festivaluri, concerte, competiţii locale, festivităţi sau sărbători tematice. Cu toate acestea, evenimentele finanţate din donaţii şi sponsorizări sunt exceptate de la această regulă.

De asemenea, conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice trebuie să ia măsurile necesare pentru a limita plăţile lunare în perioada noiembrie-decembrie la nivelul mediei plăţilor efectuate în perioada ianuarie-septembrie, în limita bugetului aprobat. Aceasta are drept scop controlul și reducerea cheltuielilor în ultima parte a anului fiscal.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă mai prevede că instituţiile publice nu vor putea angaja cheltuieli pentru mobilier de birou, reparaţii curente, consultanţă și expertiză sau pregătire profesională până la finalul anului. Conducătorii autorităţilor şi instituţiilor publice au, de asemenea, obligaţia de a controla și limita plăţile lunare la titlul “Bunuri şi servicii” pentru a se încadra în bugetul aprobat.

Aceste măsuri drastice au fost propuse pentru a asigura respectarea ţintei bugetare şi pentru a reduce cheltuielile publice. Cu toate acestea, există excepţii pentru cheltuielile legate de medicamentele şi materialele sanitare, serviciile medicale și acţiunile și programele de sănătate, precum și pentru cheltuielile aferente unităţilor de învățământ preuniversitar și universitar.

În situaţii excepţionale și temeinic justificate, Guvernul României poate aproba depășirea limitelor de plăți la titlul de cheltuieli bugetare “Bunuri și servicii”. Aceasta se va face pe baza unui memorandum inițiat de ordonatorii principali de credite sau, în cazul unităților/subdiviziunilor administrativ-teritoriale, la solicitarea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Aceste măsuri drastice reflectă eforturile Guvernului de a controla și reduce cheltuielile bugetare pentru a asigura stabilitatea financiară și fiscală a țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare