Ecotic lansează campania de colectare a deșeurilor electrice

RECICLARE. Cu ocazia Zilei Internaționale a Mediului, Ecotic lansează miercuri o campanie de colectare a deșeurilor electrice, adresată companiilor, instituțiilor, ONG-urilor și altor persoane juridice. Această inițiativă oferă o soluție gratuită și la îndemână pentru predarea spre reciclare a echipamentelor electrice și electronice (DEEE).

“Prin participarea la campanie, organizațiile contribuie la tranziția către o economie circulară. Toate echipamentele predate vor trece prin procesul de reciclare”, au transmis reprezentanții Ecotic.

Contribuția Ecotic la economia circulară
De la înființarea sa în 2006, Ecotic a jucat un rol crucial în promovarea economiei circulare prin reciclarea deșeurilor electrice și electronice. Organizația a gestionat colectarea și reciclarea a peste 250.000 de tone de materiale reciclabile, inclusiv becuri și neoane, reintroducând aceste materiale în circuitul economic. Totodată, Ecotic a eliminat în condiții de siguranță aproximativ 2.000 de tone de substanțe periculoase, prevenind poluarea și protejând mediul înconjurător.

Cum funcționează campania
Pentru a beneficia de serviciile de colectare, companiile și organizațiile trebuie să urmeze câțiva pași simpli:

Identificarea deșeurilor: Identificarea deșeurilor electrice și electronice existente la sediu.
Centralizarea și scoaterea din gestiune: Centralizarea deșeurilor și scoaterea acestora din gestiunea internă.
Completarea formularului: Completarea unui formular de comandă, care trebuie transmis pe email la adresa logistica@ecotic.ro sau prin apel la numărul de telefon 0219641.
Cantitatea minimă pentru fiecare comandă este de aproximativ 150 de kilograme. Campania se adresează tuturor echipamentelor care funcționează cu ajutorul curentului electric sau cu baterii.

Ecotic: lider în gestionarea deșeurilor electrice
Ecotic este prima organizație din România dedicată gestionării deșeurilor electrice și electronice, reprezentând aproximativ 700 de producători și importatori. Până în prezent, organizația a colectat și gestionat peste 400.000 de tone de DEEE, contribuind semnificativ la protejarea mediului și promovarea sustenabilității.

Campania de colectare a deșeurilor electrice lansată de Ecotic reprezintă un pas important în direcția protejării mediului și a promovării economiei circulare. Prin această inițiativă, organizațiile au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele electrice nefuncționale într-un mod responsabil și ecologic, contribuind astfel la un viitor mai verde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare