Educația în era Whatsapp: un apel la respect și recunoștință pentru dascăli

DASCĂLI. Judecătoarea Adriana Stoicescu a pus punctul pe “i” în ceea ce privește provocările cu care se confruntă dascălii din România în era digitală, descriindu-i pe aceștia drept sclavii grupului Whatsapp al părinților și bunicilor, al comitetelor școlare și al nenumăratelor comisii. Într-o lume în care dascălul trebuie să adapteze matematica în funcție de dorințele mămicilor absolvente ale “Academiei de goblen”, iar limba română se reduce la simpla întrebare ”cf?”, este evident că educația se află într-un proces de transformare radicală.

În mijlocul acestei realități în schimbare, dascălul se confruntă cu provocări și presiuni enorme, fiind nevoit să facă față cerințelor contradictorii ale diferitelor grupuri de interese, de la părinți și elevi până la autoritățile școlare.
În acest context, este crucial să recunoaștem efortul și devotamentul dascălilor noștri, care lucrează din greu pentru a oferi o educație de calitate în ciuda obstacolelor și a lipsei de recunoaștere socială. Așadar, să ne amintim mereu să respectăm și să apreciem contribuția inestimabilă a acestor profesioniști ai educației, care joacă un rol vital în formarea și dezvoltarea următoarelor generații.

“În Românica, dascălul a devenit sclavul grupului whatsapp al părinților și bunicilor, al comitetului de elevi, al consiliului director, al nenumăratelor comitete și comiții..
Dascălul trebuie să adapteze matematica în funcție de dorințele grupului de mămici absolvente ale Academiei de goblen, care pot decreta că, în prima joi din lună, 4+4 egal 10.
Limba română se reduce la ”cf?”
Istoria e moartă, geografia pe coclauri, rămân abilitățile tehnice și statul cu ochii în ecran cât mai mult timp, probă obligatorie la orice examen.
Că asta înseamnă democrație și libertate, nu-i așa?
Dascălul nu e cool, nu are simțul umorului, nu e vedetă pe tik tok și nici nu dă sfaturi competente precum expertele în diete.
Dascălul nu are limuzină precum tăticul și nici ținute pariziene precum mămica.
Într-o lume intoxicată de prostie, așteptăm de la următoarele generații să ne salveze, în timp ce noi îngropăm copiii în superficialitate și dispreț la adresa cărții.
Generația grilelor se va exprima onomatopeic, dar va pune cu mare artă X- ul în căsuța lui, dovedind, nu-i așa, serioase cunoștințe și abilități.
Respectați-vă dascălii!”
– judecătoarea Adriana Stoicescu.

Iar despre noua lume NOUĂ, aceasta afirmă:
“Bun venit în mirifica lume Nouă…
În lumea în care profesorii sunt bătuţi de nişte puştani de 15 ani, care au învăţat acasă că asta înseamnă democraţie şi libertate: să baţi pe oricine, oriunde. Doar să baţi.

Suprema dovadă de “măreţie” a noii fiinţe umane este imbecilitatea agresivă şi urlătoare. Bun venit în lumea în care consumul de droguri ar trebui legalizat, pentru că altfel tinerii se simt oprimaţi şi li se încalcă dreptul fundamental la a face “ce vrea muşchii lor”.

În lumea Nouă în care ne grăbim să facem comitete şi comisii de “analiză a factorilor care conduc la violenţă în şcoli” pentru că nimeni nu are curajul să urle: educaţi-vă copiii acasă! A, dar, staţi…Părinţii, cei care ar trebui să îşi educe progeniturile, nu ei sunt cei care îi învaţă pe dascăli tabla înmulţirii în lumea Nouă?

Nu sunt ei cei care dau în judecată profesorii pentru nota domnului Goe, care nu ştie să numere dar cântă Macarena, că e cool? Nu v-aţi plictisit să ascundeţi gunoiul sub preş? Lumea Nouă e lumea nesimţirii absolute, a grobianismului, a idioţeniei botoxate.

A înjurăturii ca formula de salut, a pornografiei ca “formă de exprimare”, a hoţiei şi minciunii ca politică de stat. Lumea Nouă e lumea care nu are nevoie de carte şi de dascăli, ci doar de bani căzuţi din cer. Şi multă, infinită, nepieritoare prostie. Dragi dascăli, să ne iertaţi pe noi, ăştia de mai citim.

Nu suntem în stare să ne apărăm pe noi, darămite pe alţii. Vă iubim din vorbe, dar ne ascundem când ar trebui să ieşim şi să facem scut în jurul vostru, al celor care ne-aţi ajutat să devenim Oameni. Din lumea asta Nouă scapă cine poate…”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare