EDUCAȚIE – Echipa Colegiului Naţional „Papiu Ilarian” din Tîrgu Mureş, locul 2 la etapa naţională a celui mai important concurs interactiv de educaţie forestieră

0
190

COMPETIȚIE. Echipa Colegiului Naţional „Papiu Ilarian” din Tîrgu Mureş a ocupat locul 2 la etapa naţională a competiției „Tineri în Pădurile Europei – Young People in European Forests”, concurs organizat de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Asociaţia Alutus la Centrul de Vizitare din Şaru Dornei (jud. Suceava).

 

La faza națională a concursului au participat câştigătorii etapelor judeţene (15 echipe a câte trei elevi). Concursul a constat într-un test grilă, o probă în teren (de recunoaştere a speciilor, pe poteca tematică din Tinovul Şaru Dornei) şi o probă de creativitate susţinută în limba engleză, pornind de la un studiu de caz referitor la fosta exploatare de sulf din Parcul Naţional Călimani (care are o suprafaţă de 24.556 de hectare pe raza judeţelor Suceava, Mureş, Bistriţa – Năsăud şi Harghita).

 

Competiția a fost câștigată de echipa Colegiului Naţional “Andrei Mureşeanu” din Bistriţa-Năsăud – va reprezenta România la concursul internaţional Young People in European Forests ce se va desfăşura în luna septembrie, în Lituania -, iar locul 3 a fost ocupat de echipa Şcolii Naţionale de Gaz din Sibiu.

 

Young People in European Forests este cel mai important concurs interactiv de educaţie forestieră din Europa, având ca obiectiv educarea tinerilor în privinţa gestionării durabile a pădurilor şi conservării biodiversităţii.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ