Elena Lasconi: USR nu exclude intrarea la guvernare, dar cu o condiție clară : fără Marcel Ciolacu

POLITICĂ. Președinta Uniunii Salvați România (USR), Elena Lasconi, a declarat joi că formațiunea pe care o conduce nu exclude posibila intrare la guvernare alături de PNL, PSD și UDMR după alegerile prezidențiale. Cu toate acestea, Lasconi a subliniat că acest lucru nu se va întâmpla cu Marcel Ciolacu în funcția de prim-ministru.
Critica adusă lui Marcel Ciolacu
„USR este un partid politic serios și își dorește intrarea la guvernare. Nu exclud o guvernare cu PNL, PSD, UDMR după alegerile prezidențiale. Dar nu cu domnul Ciolacu, pe care în mod total aberant l-a numit Iohannis a doua oară premier”, a postat Elena Lasconi pe Facebook. Ea a acuzat guvernul condus de Ciolacu de o lipsă de transparență în privința cifrelor economice, susținând că premierul nu a vrut să arate realitatea economică a țării.
Lasconi a continuat, afirmând că decizia USR de a nu vota moțiunea de cenzură actuală nu reprezintă o favoare pentru Marcel Ciolacu. „Își mai cumpără acum timp pentru că USR nu vrea să arunce țara în haos prin dărâmarea Guvernului, dar nu e o favoare, ci un gest de respect față de cetățenii de bună-credință”, a precizat ea.
Poziția lui Marcel Ciolacu
Reacționând la declarațiile lui Lasconi, premierul Marcel Ciolacu a exprimat că USR ar trebui să se alăture guvernării alături de PSD, PNL, UDMR și minorități, susținând că este important ca formațiunile politice să colaboreze pentru stabilitatea țării. „Mâine e o moțiune de cenzură ca să fie înjurat Ciolacu, fiindcă ea nu are șanse să treacă. Nu are nici măcar o singură șansă să treacă. Am văzut și anunțul parlamentarilor de la USR că nu vor vota această moțiune, dintr-o rațiune – că aducem instabilitate în România”, a declarat Ciolacu.
El a invitat USR să voteze, subliniind că oricum moțiunea nu va trece, și a afirmat că este un gest de normalitate să continue dialogul cu USR. „Eu consider, cum am considerat și la formarea Guvernului, că și USR trebuie să vină la guvernare, alături de PSD, de PNL, UDMR și minoritățile naționale”, a adăugat Ciolacu la postul România TV.
Discuțiile dintre liderii politici din România indică o dinamică interesantă în privința viitorului guvernamental. În timp ce Lasconi se declară deschisă la colaborări politice, condiționată de absența lui Ciolacu, premierul subliniază importanța unei guvernări unite cu toate forțele politice. Rămâne de văzut cum vor evolua aceste relații după alegerile prezidențiale și în ce măsură USR va decide să colaboreze cu actuala coaliție.