Elevii din Saschiz – Locul I la Concursul Tânărul Antreprenor cu o aplicație de promovare a localității

CONCURS. Cinci elevi talentați din clasa a V-a de la Școala Gimnazială Ion Dacian din Saschiz au triumfat în cadrul concursului Tânărul Antreprenor, desfășurat la Sibiu. Proiectul lor inovator a constat în dezvoltarea unei aplicații pentru promovarea localității, care a impresionat juriul și i-a adus locul I în competiție. Prin această realizare, elevii vor avea oportunitatea să participe la un schimb de experiență în Norvegia.

În cadrul competiției, elevii au fost provocati să pregătească o simulare a unei afaceri, iar echipa din Saschiz și-a propus să adune micii antreprenori locali într-un mediu virtual, dezvoltând o aplicație de turism. Această aplicație oferă pachete personalizate pentru vizitarea localității și promovează activitățile întreprinzătorilor locali.

La finala de la Sibiu, echipa a prezentat un pachet turistic inedit, după cum a explicat profesoara Simina Rusu, coordonatoarea echipei:
“În cadrul prezentării de la Sibiu, noi am venit și cu un exemplu de program de servicii adresate elevilor. Acesta ar putea cuprinde o vizită ghidată la turn, o gustare cu produse locale de la mici întreprinzători locali, un atelier de confecționat fie lumânări, obiecte de ceramică sau chiar un atelier de broderie, atelier de tâmplărie și o plimbare cu căruța până la Cetate, care acum este în plin proces de reabilitare, dar când se va finaliza va putea fi vizitată.”

Competiția, desfășurată în cadrul proiectului Acces spre Succes și finanțată din fonduri norvegiene, a implicat patru școli din județele Mureș și Sibiu. Elevii din Saschiz au obținut locul I, în timp ce elevii de la Școala Gimnazială din Sâncraiu de Mureș s-au clasat pe locul III la finalul competiției.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare