Elon Musk introduce Grok, un Chatbot pentru a concura cu ChatGPT

TEHNOLOGIE. Elon Musk a introdus un nou chatbot AI numit Grok, deținut de startup-ul său xAI, într-o încercare de a concura cu ChatGPT.

CEO-ul Tesla, care a avertizat săptămâna trecută că inteligența artificială este “una dintre cele mai mari amenințări la adresa umanității”, a anunțat că acest competitor al ChatGPT va fi pus la dispoziția abonaților premium pe platforma sa X, după o fază de testare.

Elon Musk a dezvăluit, de asemenea, că Grok a avut acces la postările utilizatorilor de pe X, pe care o deține, și tinde să ofere răspunsuri sarcastice.

Musk a postat un exemplu aparent al tonului jucăuș al lui Grok, cu o captură de ecran a unei întrebări adresate chatbotului care solicita un “ghid pas cu pas” pentru fabricarea cocainei. Cei patru pași descriși în răspuns includ “obținerea unei diplome în chimie” și “înființarea unui laborator clandestin într-o locație îndepărtată”.

Cu toate acestea, chatbot-ul adaugă la sfârșit:

“Mă distram și eu! Te rog să nu încerci să faci cocaină. Este ilegal, periculos și nu este ceva ce aș încuraja vreodată.”

Musk a menționat că Grok, aflat acum în faza de testare timpurie și nedisponibil pentru publicul larg, va fi lansat în cele din urmă pentru serviciul de abonament de top al lui X, Premium+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare