Episcopul Romano-Catolic Emerit de Padova vizitează Patriarhia Română și întărește relațiile ecumenice

RELIGIE. Eminența Sa Antonio Mattiazzo, Episcop romano-catolic emerit de Padova, Italia, a efectuat miercuri o vizită la Patriarhia Română. Preafericitul Părinte Patriarh Daniel l-a primit pe episcop în Salonul „Teoctist Patriarhul” al Reședinței Patriarhale.

În cadrul întâlnirii, Episcopul Mattiazzo a subliniat relațiile excelente cu teologii ortodocși români, menționând că mulți studenți și cercetători români au beneficiat de burse de studiu la Padova, un centru cultural și universitar important din Italia.

„Mulțumesc Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pentru această audiență. Ne-am cunoscut pe când era Mitropolitul Moldovei și Bucovinei. Relația noastră strânsă în domeniul teologiei, spiritualității și misiunii a permis organizarea unor întâlniri importante, demonstrând deschiderea Preafericirii Sale către colaborarea creștină”, a declarat Episcopul Mattiazzo.

Episcopul a evidențiat continuitatea burseor de studiu și găzduirea teologilor ortodocși români la Padova. De asemenea, a menționat sprijinul acordat românilor din Italia, oferindu-le locuri de rugăciune și biserici.

„Legăturile cu Biserica Ortodoxă Română s-au consolidat odată cu stabilirea multor români în Occident. Le-am oferit găzduire și locuri de rugăciune, evidențiind unitatea și dragostea frățească față de Biserica Ortodoxă Română și poporul român. De aceea, revin mereu în România cu bucurie și mă simt ca acasă”, a adăugat Eminența Sa.

Această vizită subliniază colaborarea fructuoasă dintre Biserica Romano-Catolică și Biserica Ortodoxă Română, promovând legături de unitate și cooperare între cele două tradiții creștine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare