Este oficial. Din 1 ianuarie, Guvernul suspendă compensarea preţului carburanților cu 50 de bani pe litru

SUSPENDARE. De la 1 ianuarie, Guvernul nu va mai aplica măsura de subvenționare a prețului carburanților, de 50 de bani/litru. Anunțul a fost făcut de premierul Nicolae Ciucă, la începutul ședinței de Guvern de miercuri.

Ciucă a declarat că această măsură a fost una bună, ”prețul la carburant ajungând la un nivel de dinainte ca măsura să fi fost decisă la nivelul Guvernului”.

De asemenea, premierul a precizat că măsura de compensare a prețului caruranților nu este desființată, ci doar suspendată, Guvernul fiind pregătit să o aplice din nou, dacă va fi nevoie.

De la 1 ianuarie, ea nu va mai funcționa. În schimb, este doar o decizie de suspendare, Guvernul fiind pregătit ca în măsura în care prețurile vor avea o evoluție care să depășească puterea de cumpărare și de susținere la nivelul cetățenilor, să o aplicăm din nou.” – a spus Nicolae Ciucă.

Această reducere de 50 de bani – 25 de la stat și 25 de la companii – i-a ajutat pe șoferi în ultimele luni, mai ales că alimentele și alte bunuri s-au scumpit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare