ETAPELE TRANZACȚIEI – Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu: “Cumpărăm fabrica Tereos de la Luduș pentru a produce zahăr, în parteneriat cu fermierii”

0
374

LUDUȘ – FABRICA DE ZAHĂR. Joi, 26 mai 2022, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Chesnoiu, a avut o nouă întâlnire cu managementul companiei Tereos România, în care a prezentat echipa de negociere formată din reprezentanți ai ministerului și constituită pentru a stabili calendarul privind preluarea fabricii de zahăr de la Luduş. Chesnoiu a precizat că există „un angajament ferm al statului” pentru “a cumpăra fabrica și a produce zahăr în parteneriat cu fermierii”.

 

În primă fază, echipa de negociere va solicita conducerii Tereos România documente juridice şi financiare, precum şi alte aspecte legate de funcţionalitatea fabricii de la Luduş, cu scopul de a face paşi concreţi în cumpărarea fabricii. Apoi, la începutul săptămânii viitoare, echipa va evalua la fața locului situaţia (pentru inventarierea bunurilor, activelor), iar în a treia etapă, împreună cu specialiști și experţi ai altor instituţii ale statului, se va realiza auditul pentru preluarea efectivă a fabricii de zahăr.

 

Ministrul Agriculturii a precizat că dorința statului român este de a relua “cât mai repede ciclul de producţie şi activitatea în fabrică, mai ales în contextul internaţional al pieţei zahărului”. Conducerea Tereos România a precizat, prin Francois Queva (CEO), că nicio componentă a fabricii nu a fost dezmembrată, dezafectată sau vândută.

 

Liviu DAMIANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ