Eurovision 2023: Românul Theodor Andrei va cânta în a doua semifinală

MUZICĂ. Cântărețul bucureștean Theodor Andrei va reprezenta România în a doua semifinală a Eurovision 2023. El va interpreta piesa sa “D.G.T. (Off and On)” pentru a-și asigura locul în finală împotriva Danemarcei, Armeniei, Estoniei, Belgiei, Ciprului, Islandei, Greciei, Poloniei, Sloveniei, Georgiei, San Marino, Austriei, Albaniei, Lituaniei și a invitaților Australia.

Ucraina, care a câștigat ediția de anul trecut datorită piesei “Stefania” a grupului folk-rap Kalush Orchestra, face parte din “Big Five” în acest an și va participa la vot în cea de-a doua semifinală alături de Spania și Marea Britanie.

“Eurovision este visul meu din copilărie. Îmi amintesc că în fiecare an, când eram copil, mă uitam la Eurovision cu familia mea și îmi tot spuneam că voi fi și eu acolo. Și am încercat 3 ani la rând. Inițial, toată lumea îmi spunea că sunt nebună, că nu știu în ce mă bag, că va fi dificil și că toată lumea mă va critica”, a declarat cântărețul român într-un interviu.

Pe scena primei finale vor urca artiști din Norvegia, Malta, Serbia, Letonia, Portugalia, Irlanda, Croația, Elveția, Israel, Moldova, Suedia, Azerbaidjan, Cehia, Olanda și Finlanda.

Găzduită de Liverpool, un oraș britanic renumit pentru scenele sale muzicale vibrante, prima semifinală va avea loc pe 9 mai, iar cea de-a doua pe 11 mai. După o serie de eliminări decise prin votul publicului, concurenții rămași vor concura în finala din 13 mai.

Țări precum Franța, Italia, Spania, Marea Britanie și Germania trec automat în finală.

Tradiția spune că țara câștigătoare a concursului Eurovision găzduiește următoarea ediție. Însă, din cauza situației instabile din Ucraina, organizatorii au preferat Marea Britanie, care s-a clasat pe locul al doilea în 2022 cu piesa “Space Man” a lui Sam Ryder.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare