EVENIMENT – Cei mai buni jucători de teqball din lume vin la Târgu Mureș pentru European Teqball Tour

0
95

TEQBALL – TÂRGU MUREȘ. În perioada 29 aprilie – 1 mai, la Sala Sporturilor din Târgu Mureș, va avea loc etapa a II-a din circuitul European Teqball Tour (prima etapă a avut loc la Lisabona – Portugalia), eveniment sportiv care reunește cei mai buni jucători de teqball ai lumii. Această competiţie este a doua ca şi valoare a premiilor în bani, după Teqball World Series, și este organizată de Federaţia Internaţională de Teqball (FITEQ), în parteneriat cu Federaţia Română de Teqball (FRTEQ).

 

European Teqball Tour cuprinde probele de dublu masculin și dublu-mixt și fondul total de premiere este de 30.000 de dolari. Deși FITEQ are ca dată limită de înscriere 19 aprilie, deja și-au confirmat prezența la Târgu Mureş campionii mondiali la dublu – Bogdan Marojevic/Nikola Mitro (Serbia), campionii mondiali la dublu mixt Banyik Csaba/Janicsek Zsanett (Ungaria), liderul clasamentului mondial la simplu Blazsovics Adam (Ungaria), vicecampionul mondial la simplu Julien Grondin (Franța), medaliatul cu bronz la simplu Adrian Duszak (Polonia) și numărul 2 mondial la simplu Gyorgydeak Apor (România).

 

Competiția va debuta vineri, 29 aprilie, la ora 9.00, cu meciurile din grupe și eliminatorii din proba de dublu masculin (se estimează că meciurile vor fi programate până seara). Sâmbătă, 30 aprilie, ora 9.00, au loc meciurile din grupe și eliminatorii din proba de dublu mixt. Duminică, 1 mai, ora 9.00, au loc semifinale şi finale celor două probe, dublu masculin și dublu mixt.

 

Accesul spectatorilor va fi liber (gratuit) în toate zilele de concurs, iar organizatorii au promis, pe lângă turneul propriu-zis, “un show total de lumini şi sunet, cu demonstraţii și premii pentru spectatori”.

 

Teqball a apărut în anul 2017 și este un sport asemănător cu fotbal-tenis-ul, doar că se joacă pe o masă curbată. România are una dintre echipele cele mai bine cotate la nivel mondial, la precedentul Campionat Mondial obținând medalia de argint la dublu masculin (prin Györgydeák Apor/Ilyés Szabolcs) și medaliile de bronz la dublu feminin (prin Barabási Kinga/Dakó Katalin) și dublu mixt (prin Györgydeák Apor/Miklós Tünde).

 

Andrei TUDORANATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ