Eveniment expozițional unic la UMFST!

UMFST. Descoperă invențiile și arta lui Leonardo da Vinci și surprinde o secvență din secretele celui mai puternic imperiu din istoria antică într-un eveniment expozițional unic!

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș organizează, în perioada 19 mai – 15 iunie 2023, un eveniment deosebit, cultural – educativ, interactiv și unic la nivel de concept: expozițiile „Mașinile lui Leonardo da Vinci” și „Imperiul Roman – Tehnologia Învingătorilor”, reunite pentru prima dată în același spațiu expozițional.

Cele două expoziții găzduite de Sala Polivalentă a Universității (str. Gh. Marinescu, nr. 38) oferă vizitatorilor posibilitatea de a admira invențiile tehnice, dar și arta, tablouri și fresce – reproduceri, aparținând geniului renascentist, Leonardo da Vinci, în cadrul expoziției interactive „Mașinile lui Leonardo da Vinci”, structurată pe patru categorii: mașini pentru zbor, mașini hidraulice, mașinării și concepte pentru construcții civile, mașini militare, alături de cele 44 de exponate din cadrul expoziției „Imperiul Roman – Tehnologia Învingătorilor”, mașinării inovatoare, armuri impresionante purtate de soldați și de celebri gladiatori din Roma Antică.

Inaugurarea oficială a evenimentului expozițional organizat de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, sub patronajul Institutului Italian de Cultură Bucureşti și a Muzeului „Leonardo da Vinci” din Italia, va avea loc vineri, 19 mai 2023, ora 16:00, la Sala Polivalentă din campusul Universității, str. Gh. Marinescu, nr. 38.

Eveniment expozițional gratuit, deschis publicului larg: 19 mai – 15 iunie 2023

Program de vizitare:
• Marți – vineri, 10:00 – 14:00, rezervat grupurilor de elevi din ciclul primar, gimnazial, liceal sau studenți, coordonate de profesori (cu posibilitatea organizării de lecții deschise, concursuri, competiții în spațiul expozițional) – programare prealabilă cu minim 3 zile înainte, la adresa de email: 𝐫𝐞𝐳𝐞𝐫𝐯𝐚𝐫𝐞.𝐞𝐱𝐩𝐨𝐳𝐢𝐭𝐢𝐞@𝐮𝐦𝐟𝐬𝐭.𝐫𝐨;
• Miercuri – vineri, 16:00 – 20:00, acces liber publicului larg (fără programare);
• Sâmbătă – duminică, 10:00 – 18:00, acces liber publicului larg;
Luni – închis.

Detalii: https://blog.umfst.ro/eveniment-expozitional-unic-la-umfst/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare