EVENIMENT – Școala de teatru din Tîrgu Mureș participă la Festivalul Internaţional al Şcolilor de Teatru cu sprijinul Institutului Cultural Român

0
122
foto: Cristina Gânj (Bristena)

TEATRU. Școala de teatru a Universității de Arte din Tîrgu-Mureş va fi prezentă la a VIII-a ediție a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru şi Film “ClassFest”, eveniment organizat de Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice din Chişinău (Republica Moldova) în perioada 30 aprilie – 5 mai 2018. Participarea școlii de teatru mureșene este posibilă prin sprijinul oferit acesteia de Institutul Cultural Român “Mihai Eminescu” din Chişinău, care a făcut demersurile și a susținut financiar și participarea a încă trei școli româneşti de teatru (București, Iași, Cluj-Napoca).

 

La festivalul din Chişinău participă reprezentanţi din 17 şcoli de teatru din 13 țări (România, Republica Moldova, Armenia, Austria, Azerbaijan, Belarus, Germania, Italia, Franţa, Polonia, Kazahstan, Ucraina şi Rusia). Spectacolele din cadrul festivalului abordează diverse teme, ce vizează politica, relaţiile conjugale, crizele familiale, violenţa, războiul, teroarea, iubirea etc., tratate în dramaturgia scriitorilor Eugene Ionesco, William Shakespeare, Samuel Beckett, Brandon Thomas, Vasili Sigarev, Maxim Gorki etc.

 

De asemenea, pe durata festivalului vor fi organizate mai multe ateliere de creaţie, susţinute de actori şi regizori celebri: Leonid Nechaev (Rusia), Daniela Lemnaru (România), Florin Vidamski (Germania), Marcin Brzozowski (Polonia). Evenimentul este susţinut financiar de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova.

 

msnewsATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ