Ioan Ungur (Foto: Alina Stăncioiu)

EVENIMENT UNIC – Mureș, singurul județ cu doi participanți la Festivalul Național al Sculptorilor cu drujba: Ioan Ungur și Augustin Moldovan

SCULPTURĂ CU DRUJBA. Mureș este singurul județ care are doi participanți la Festivalul Național al Sculptorilor cu drujba, ediția 2020. Dacă mureșeanul Ioan Ungur (51 de ani, în foto) din comuna Nazna este un participant consacrat la acest eveniment unic în România, ajuns la cea de-a patra ediție, sculptorul Augustin Moldovan participă pentru prima dată la competiția găzduită de satul vâlcean Cerna (comuna Văideeni).

 

În acest an, se vor confrunta 12 concurenți din județele Maramureș, Ilfov, Dâmbovița, Vâlcea, Neamț, Hundedoara, Argeș, Caransebeș, Timiș, Constanța și Mureș (2).

 

Organizatorii promit o ediție spectaculoasă, tema din acest an fiind dedicată copiilor (ocazionată prin inaugurarea în acest an în satul-gazdă a unui Parc de Aventuri) – astfel, tema este legată de pădure, mister și poveste. Festivalul se deschide astăzi, dar competiția propriu-zisă începe vineri, 24 iulie 2020.

 

Vali STOICA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare