Excelență în cardiologie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș

SĂNĂTATE. Misiunea principală a Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, “Lupta pentru viață”, transcendă un simplu motto pentru colectivul Clinicii de Cardiologie condusă de Prof. Univ. Dr. Habil. Theodora Benedek. Echipa dedicată din cadrul Clinicii de Cardiologie lucrează neobosit, 24 de ore din 24, pentru a oferi tratament cardiac la cele mai înalte standarde medicale, recunoscute atât la nivel național, cât și internațional.

1.400 de externări în 2023

Clinica de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență din Târgu Mureș, cu cele 40 de paturi ale sale, este organizată în trei componente esențiale: cardiologia intervențională, terapia intensivă coronariană și cardiologia clinică.

Prof. Univ. Dr. Habil. Theodora Benedek a explicat: “Avem 30 de paturi de cardiologie, 10 paturi de USTACC (Unitatea de Supraveghere și Tratament Avansat al pacienților cardiaci critici) și compartimentul de cardiologie intervențională cu două săli de intervenție, în care se realizează toate procedurile moderne de cardiologie intervențională efectuate în cele mai bine dotate centre din lume.”

În 2023, au fost înregistrate 1.400 de externări, iar 1.300 dintre acestea au implicat tratament intervențional. Prof. Univ. Dr. Habil. Theodora Benedek a precizat: “Tratamentul intervențional înseamnă stentări, implantări de device-uri, de stimulatoare cardiace, de dispozitive de resincronizare, de defibrilatoare intracardiace, ablații, studii electrofiziologice, iar toate aceste proceduri se efectuează fie în urgență, prin Programul de Infarct Miocardic, fie prin programele Casei Naționale de Asigurări.”

Dotări medicale de top

Clinica de Cardiologie din Târgu Mureș dispune de aparatură medicală de ultimă generație, comparabilă cu cele mai performante clinici de cardiologie din vestul Europei. “În Clinica de Cardiologie de la Târgu Mureș putem efectua orice procedură care se face în centrele performante din străinătate”, a afirmat Prof. Univ. Dr. Habil. Theodora Benedek.

Clinica este echipată cu două săli dotate cu angiografe biplane de ultimă generație, ecografe, probă de efort, monitoare pentru pacienții cu device-uri implantate, aparate de electrofiziologie tridimensională, de ablație, de crioablație, precum și echipamente de ecografie intracoronariană și de tomografie de coerență optică intracoronariană.

De asemenea, unitatea USTACC este dotată cu paturi speciale de terapie intensivă, ecocardiografe și ventilatoare non-invazive, ceea ce permite asistența respiratorie a pacienților fără a fi necesar transferul la ATI.

Inițiativa rețelei interjudețene de gestionare a cazurilor de infarct miocardic

Un alt aspect crucial al activității Clinicii de Cardiologie din Târgu Mureș este reprezentat de inițiativa rețelei interjudețene de gestionare a cazurilor de infarct miocardic, demarată în premieră națională cu mulți ani în urmă. Înainte ca Ministerul Sănătății să facă arondarea județelor din Regiunea Centru, la Clinica de Cardiologie din Târgu Mureș funcționa deja rețeaua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare