EXCLUSIV – Din cauza pandemiei, Mirdatod Ibănești amână inaugurarea noii fabrici de lapte din Reghin până în toamnă

EFECTELE PANDEMIEI. Producătorul de lactate Mirdatod Prod din comuna mureșeană Ibănești amână (re)deschiderea fabricii de lapte din Reghin până în toamnă, termenul inițial fiind decalat cu aproape o jumătate de an din cauza complicațiilor generate de pandemia de COVID-19, a precizat, pentru msnews, acționarul și administratorul firmei David Todoran (foto sus).

 

Programată inițial pentru finalul lunii viitoare, planul de redeschidere a fostei fabricii de lapte din Reghin sub brandul Mirdatod, în urma unei investiții începute în anul 2017 și estimate de proprietari (frații Mircea și David Todoran) la 7 milioane de euro, s-a complicat în principal din cauza interdicțiilor de circulație impuse prin starea de urgență.

 

Utilajele care echipează fabrica din Reghin au fost achiziționate de la un cunoscut producător de utilaje pentru procesare în industria alimentară din Italia, Priamo Food Technologies (n.red., holding cu sediul central în Spinea – Veneția, Regiunea Veneto, și care are fabrici pe 4 continente), și sunt montate de specialiștii acesteia. Faza de montaj a utilajelor este finalizată în proporție de circa 90%, însă după izbucnirea pandemiei și declararea stării de urgență, specialiștii italieni nu au mai putut să se reîntoarcă în România. Speram ca acest lucru să se întâmple săptămâna următoare, astfel încât să putem redesena programul de lucru și strategia pentru următoarele luni, strategie care include și deschiderea fabricii, a precizat David Todoran, pentru msnews.

 

După finalizarea montajului utilajelor la fabrica de lapte din Reghin, “urmează o serie de probe extrem de pretențioase și apoi calibrarea aparatelor și utilajelor, un proces minuțios care necesita întreaga atenție din partea noastră. Acesta este motivul pentru care nu riscam sa înaintam o data certa pentru deschidere. Indiferent, însă, de cum vor sta lucrurile, acest lucru nu va fi posibil mai devreme de toamna acestui an”, a completat Todoran.

 

Administratorul firmei care deține brandul Telemeaua de Ibănești spune că “în ceea ce privește personalul și procesul de angajare, acesta este încă deschis, iar la momentul oportun vom anunța și deschiderea sesiunii de angajări pentru noua locație, odată cu specializările de care avem nevoie și numărul de posturi disponibile”.

 

Deocamdată ne bucurăm că întreaga echipă a trecut cu bine peste aceasta perioadă, că oamenii noștri au avut încredere în noi și în măsurile pe care le-am implementat în manufactura de la Ibănești, le-au respectat cu strictețe și astfel acum, după două luni de stare de urgență, suntem la fel de sănătoși ca la începutul acestei perioade și mergem înainte.

 

Noua fabrică la lapte a firmei Mirdatod Prod, deschisă pe structura vechii fabrici de lapte din Reghin (fostul ICIL – Întreprinderea de Colectare şi Industrializare a Laptelui – din Reghin din perioada comunistă), achiziționată de frații Todoran în anul 2016, de la omul de afaceri Mircea Oltean (care controlează IRUM Reghin), a beneficiat în 2017 de o finanțare europeană de 5,8 mil. euro + TVA, prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, proiectul de extindere, modernizare și repornire a fabricii având termen de finalizare 3 ani.

 

Fabrica de lactate și brânzeturi din Reghin va avea o capacitate de prelucrare a laptelui de 100.000 de litri pe zi (triplând capacitatea de producție a firmei Mirdatod Prod, care acum procesează 50.000 de litri de lapte pe zi) şi va genera 50 de noi locuri de muncă.

 

În acest moment, producătorul de lactate din comuna mureșeană Ibănești își vinde producția în sistemul HoReCa (acronimul pentru industria ospitalității: Hoteluri, Restaurante, Café), magazine de cartier din judeţele Harghita, Cluj şi Sibiu și în reţelele de magazine Auchan, Mega Image, Penny Market, Selgros, Cora şi Profi.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare