Expoziția AGERPRES în Luxemburg: contribuția familiei Regale la consolidarea rolului României în NATO și UE

EVENIMENT. Miercuri seara, Centrul Cultural Scheiss din Luxemburg a găzduit un eveniment deosebit, ce a adus în prim-plan contribuția Familiei Regale a României la consolidarea poziției țării în NATO și Uniunea Europeană. Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta, și Principele Radu au fost prezenți la prezentarea expoziției itinerante de fotografie AGERPRES, în fața unei audiențe impresionate de comunitatea românească din Luxemburg.

Expoziția, intitulată “Contribuția Familiei Regale la consolidarea rolului României în NATO și UE 2002-2023”, a fost deschisă oficial de președinta Asociației Luxemburg – România, Crina Eniță, care a subliniat importanța acestei inițiative educative și inspiraționale. Fotografiile din arhiva AGERPRES ilustrează momente semnificative din vizitele externe ale Familiei Regale, evidențiind eforturile lor susținute în promovarea României și consolidarea poziției acesteia în cadrul comunității internaționale.

Ambasadoarea României în Marele Ducat al Luxemburgului, Alexandrina-Livia Rusu, a apreciat rolul expoziției în evidențierea acțiunilor Familiei Regale în promovarea obiectivelor României în UE și NATO. De asemenea, a subliniat importanța aderării la aceste două structuri pentru securitatea și stabilitatea României și a întregii regiuni.

Majestatea Sa Margareta a evidențiat importanța expoziției în arătarea eforturilor depuse de Familia Regală pentru România, în ciuda provocărilor și dificultăților întâmpinate în trecut. A subliniat, de asemenea, necesitatea sprijinirii Republicii Moldova în drumul său către integrarea europeană, în contextul actual al crizei de securitate din regiune.

Principele Radu a vorbit despre responsabilitatea Familiei Regale în susținerea și promovarea intereselor României, menționând importanța sprijinului acordat Republicii Moldova în procesul său de integrare europeană. A subliniat, de asemenea, necesitatea continuării eforturilor pentru consolidarea flancului estic al NATO și pentru asigurarea securității regiunii.

Participanții la eveniment au apreciat rolul și implicarea Familiei Regale în promovarea intereselor României în cadrul comunității internaționale. Mulți au exprimat bucuria și emoția de a fi alături de Familia Regală și au subliniat importanța recunoașterii eforturilor acesteia în sprijinirea României și a valorilor europene.

Expoziția AGERPRES este o mărturie a angajamentului și dedicației Familiei Regale în promovarea intereselor naționale și a valorilor europene și NATO. Prin aceste eforturi, România continuă să-și consolideze poziția în comunitatea internațională și să-și asigure securitatea și stabilitatea în regiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare