Externalizarea de software în Romania – atracție pentru proprietarii de afaceri străini

IT. Dacă aveți o idee de produs în minte, angajarea dezvoltatorilor în țara sau orașul vostru, pare naturală. Cu toate acestea, nu este singura opțiune. Din ce în ce mai multe companii străine, optează pentru externalizarea software-ului și există temeiuri solide pentru aceasta.
 
Externalizarea IT, o chestiune de 1,3 trilioane de euro, oferă numeroase beneficii proprietarilor de afaceri: calitate decentă la costuri rezonabile și accesul la o sursă vastă de talente, sunt doar câteva dintre ele.
 
Puteți delega sarcini de dezvoltare în numeroase țări. Externalizarea de software în România este atractivă dacă aveți nevoie de talent remarcabil, o locație geografică convenabilă și servicii la prețuri accesibile.
 
Să discutăm despre externalizarea IT România în general, abilitățile și expertiza dezvoltatorilor și motivele pentru a transfera sarcinile de construire a software-ului.
 
Dezvoltarea software în România este una dintre cele mai promițătoare destinații dacă vorbim despre Europa de Est. Avem un ecosistem IT puternic, o economie în creștere rapidă și o locație geografică convenabilă.
 
În 2018, numărul dezvoltatorilor de software certificați din România a fost de 105.170. De asemenea, același raport susține că acest număr crește cu cel puțin 7.000 de persoane în fiecare an.
 
Tot mai mulți studenți români aleg domeniul tehnic și își găsesc cu succes de lucru în țară. Numai în 2022 nivelul de angajare al specialiștilor IT a crescut cu 3,5%.
 
Mai mult, piața de dezvoltare de software din România este estimată la 3,2 miliarde de euro în 2022. În prezent, există peste 7.900 de companii IT, ceea ce reprezintă o creștere cu 0,7% față de 2021.
 
Dacă vorbim despre economia României, aceasta se dezvoltă într-un ritm vertiginos. În 2019, Banca Mondială ne-a clasificat pentru prima dată ca fiind cu venituri mari. Și conform raportului Indexul Libertății Economice din 2022, ratingul libertății economice a României este de aproximativ 67%. Este echivalent cu locul 47 dintre toate țările lumii.
 
Astfel, dezvoltarea software România are sens. Puteți fi sigur de calificările de vârf ale specialiștilor și puteți beneficia de pe urma activității de afaceri aici.
 
După cum știți deja, sursa de talent al dezvoltatorilor de software din România este extrem de largă. Deci, dacă optați pentru IT nearshoring în România, cum alegeți lucrătorii potriviți dintre cei peste 100.000 de disponibili?
 
În primul rând, trebuie să cântăriți cerințele și specificațiile proiectului dvs. Pe baza acestui lucru, veți determina setul aproximativ de aptitudini ale dezvoltatorului dvs. ideal.
 
La ce cunoștințe ale inginerilor de software români ar trebui să acordați atenție?
Cursurile de câteva luni nu sunt egale cu o educație tehnică cuprinzătoare. Prin urmare, acordați preferință candidaților certificați. Sunt foarte multe în România.
 
Experiența anterioara în nișa ta și un portofoliu solid sunt avantajele unui candidat român. Asigurați-vă că specialistul dumneavoastră are toate acestea.
Experiență de dezvoltare frontend și backend. Sunt cunoștințe valoroase ale inginerului software român. Datorită acestora, un specialist poate participa la dezvoltarea ciclului complet al produsului.
 
De preferat cunoștințe de JavaScript, PHP, Python și SQL. Aceste limbaje de programare sunt fundamentale atunci când vine vorba de dezvoltarea produselor digitale.
 
Doriți ca dezvoltatorii Dvs. să finalizeze sarcini respectând termenele dvs. limită? Căutați-i pe cei cu abilități de top de gestionare a timpului.
Dacă doriți ca echipa dvs. să funcționeze corect, căutați candidați care găsesc cu ușurință un punct comun cu ceilalți. Va fi o garanție a muncii coerente și a rezultatelor excelente.
 
Acestea sunt abilitățile și cunoștințele de bază pe care ar trebui să le aibă candidatul vostru perfect. Asigurați-vă că le luați în considerare atunci când dezvoltați de externalizarea de software în România.
 
De ce să externalizeze dezvoltarea de software în România?
Vă gândiți la externalizarea proceselor de afaceri, dar încă ezitați?
 
Sursa vastă de talente
 
Peste 100.000 de dezvoltatori de software sunt disponibili! Înseamnă ceva.
In Romania găsești specialiști de orice nișă și cu diverse competente specializate in funcție de cerințele proiectului tău.
 
Expertiza tehnologica
 
Aproape 8.000 de companii IT operează în România, angajații care își îmbunătățesc constant abilitățile și dobândesc experiență practică. Puteți avea încredere în experiența avansată a dezvoltatorilor de software și în calificările educaționale adecvate.
 
Costuri rezonabile
 
Țările din Europa de Est, în special România, oferă prețuri mai mici pentru dezvoltarea de software decât cele din Europa de Vest. Astfel, puteți obține servicii de înaltă calitate la costuri rezonabile.
 
Competențe lingvistice
 
Potrivit EF English Proficiency Index, România se află pe locul 15 din 112 țări în ceea ce privește competența limbii engleze. Prin urmare, asigurați-vă că comunicarea cu furnizorii de servicii BPO offshore din România va fi cât mai fluidă posibil.
 
Diferențe mici de fus orar
 
România se învecinează cu multe țări europene, unde diferența de timp este relativ mică. Puteți gestiona cu ușurință o echipă de la distanță acolo dacă afacerea dvs. este situată în Europa.
Cu toate acestea, va exista încă o diferență de timp dacă sunteți din SUA. Din fericire, dezvoltatorii români sunt flexibili în cooperare și puteți remedia fără efort acest neajuns.
 
Concluzie
 
O economie puternică, un sector IT dezvoltat și numeroși specialiști – asta poți spune cu încredere despre România. Nu ezitați să externalizați dezvoltarea de software aici și să obțineți experți de top, oportunități rentabile și servicii de înaltă calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Ultimele articole

Articole Similare