Fabrica PET Recycling Team Târgu Mureş – investiție de 7,5 mil. euro, a început producția

DEZVOLTARE. PET Recycling Team – joint-venture-ul din România dintre Grupul Alpla, Ecohelp SRL şi United Polymer Trading (Elveția), a deschis la Târgu-Mureş prima sa fabrică de reciclare de PET-uri din România.

Cu o investiție de 7,5 milioane de euro, Fabrica PET Recycling Team a fost construită în 9 luni, are o tehnologie de ultimă generație și un target de livrare de 18.000 de tone de plastic reciclat pe an, creând aproximativ 20 de noi locuri de muncă.

Compania vizează aprovizionarea pieței din sud-estul Europei cu rPET – calitate alimentară, dezvoltând astfel economia circulară în regiune.

Joint-venture-ul din 2021, combină seturile de competențe ale celor trei companii implicate.
Experiența firmei Alpla în reciclare și producție de ambalaje, combină rețeaua extinsă de distribuție a materialelor plastice şi a materialelor reciclate de United Polymer Trading (UPT), în timp ce Ecohelp SRL furnizează fulgi de PET reciclați din sticle de PET colectate din deşeurile menajere. Granulele rPET, de calitate alimentară obținute prin acest proces servesc, apoi, ca materie primă pentru noi preforme şi sticle.

Directorul de dezvoltare a afacerilor, achiziții şi vânzări al diviziei de reciclare din cadrul ALPLA – Georg Lasser a precizat: „Importanța tot mai mare a proceselor locale de reciclare necesită implicare tot mai mare în regiune. Ne-am unit forțele cu partenerii noştri pentru a creşte calitatea de procesare a materialul reciclat din PET-uri şi pentru a furniza acest material, pe termen lung, piețelor din sud-estul Europei”.

Capacitatea fabricii poate fi dublată prin instalarea unei a doua linii de extrudare, pentru care există deja spațiu alocat.

Mihail Moloiu – director general al fabricii PET Recycling Team Târgu Mureş, a precizat la rândul său: „Această colaborare este un exemplu clar despre cum se pot îmbunătăți eforturile locale de reciclare pentru a asigura o dezvoltare economică pe baze sustenabile. Umplem un gol în piața de materiale reciclate de înaltă calitate din România şi din țările vecine”.

Până în anul 2025, compania Alpla intenționează să îşi globalizeze activitățile în domeniul reciclării de înaltă calitate și va investi 50 de milioane de euro pe an în extinderea continuă a activităților sale de reciclare.
Alpla operează fabrici de reciclare pentru PET şi HDPE în Austria, Germania, Polonia, Mexic, Italia, Spania, Romania şi Thailanda, precum şi alte proiecte industriale, în alte părţi ale lumii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare