FAPT – Cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar, 17 școli din județul Mureș nu au încă autorizarea Direcției de Sănătate Publică

0
723

ÎNCEPE UN NOU AN ȘCOLAR. Cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar, 17 școli din județul Mureș nu au încă autorizarea Direcției de Sănătate Publică (DSP). Asta este vestea rea. Vestea “bună” este că, așa cum se întâmplă mereu, avem o explicație pentru acest “neajuns”: reprezentantul Guvernului în județ a precizat că în cele mai multe cazuri de școli neautorizate cauza este că acestea sunt “în curs de reabilitare sau renovare”. Și că de îndată ce lucrările vor fi recepționate, DSP va acționa în sensul așteptat (adică va elibera autorizațiile de sănătate publică).

 

O altă veste, de data aceasta cu adevărat bună, este că toate cele 600 de unități de învățământ din județul Mureș au asigurate încălzirea și măsurile igienico-sanitare necesare, precum și transportul cu microbuze școlare asigurat. Și o veste neutră – pentru ca panoplia veștilor să fie completă – este că Instituția Prefectului Mureș a dispus verificări în teren, la fiecare unitate de învățământ din județ, acestea urmând să fie făcute de echipe formate din reprezentanții conducerilor Instituției Prefectului, Inspectoratului Școlar Județean Mureș, Direcției de Sănătate Publică Mureș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Horea” al județului Mureș.

 

Luni, 13 septembrie 2021, în toate școlile din județul Mureș cursurile vor începe cu prezență fizică a elevilor, această formulă fiind păstrată cât timp rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este sub 6 la 1.000 locuitori. În spațiile închise din școli, precum și la festivitățile de deschidere a anului școlar purtarea măștii de protecție (doar cele de uz medical) este obligatorie.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ