FAPT – După 3 ani de insolvență, Romcab Târgu Mureș este aproape de revenirea pe bursă: creditorii au aprobat planul de reorganizare al firmei

ROMCAB TÂRGU MUREȘ. Producătorul de cabluri cu fibră optică Romcab SA Târgu Mureş, companie aflată în insolvenţă din februarie 2017, este aproape de revenirea pe bursă după ce creditorii au aprobat planul de reorganizare al firmei. Conform legislației, planul de reorganizare urmează să fie conformat în decurs de cel mult 15 zile de judecătorul sindic (adică până la începutul anului 2021), iar apoi firma poate cere reluarea tranzacționării acțiunilor sale pe piața de capital.

 

Înainte de a intra în insolvență, o acțiune Romcab era cotată la 8,5 lei, însă în februarie 2017 acestea au căzut până la 1,88 lei, iar acțiunile firmei insolvente au fost suspendate de la tranzacţionare în momentul în care capitalizarea companiei a scăzut de la 80 de milioane de lei la 17,7 milioane de lei.

 

Romcab este controlată de Prosszer Zoltan, prin sereleul Sadalbari (care este în insolvență și el, dar deține 69,02% din acțiunile Romcab). În comunicarea oficială privind aprobarea de creditori a planului de reorganizare, Prosszer, în calitate de administrator special al firmei, susține că Romcab “îşi menţine trendul crescător al cifrei de afaceri, reuşind să producă şi să vândă peste nivelul aferent perioadei de dinaintea deschiderii procedurii de insolvenţă, înregistrând o cifră de afaceri de peste 17 milioane de euro” și că perspectiva se menţine şi pentru luna decembrie.

 

În acest moment, Romcab este “în negocieri finale cu dezvoltatori imobiliari pentru extinderea unităţii de producţie din localitatea Acăţari, pentru a pune bazele relocării fabricii din Târgu Mureş”.

 

Liviu DAMIAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare