FAPT – Primăria Luduș vrea să concesioneze un luciu de apă de 7 hectare pentru pescuit sportiv

0
510

PESCUIT SPORTIV. Brațul Mort al râului Mureș, un luciu de apă în suprafață de 7 hectare (70.000 de metri pătrați) aflat în extravilanul orașului Luduș (care îl are în proprietate), pe partea stângă a râului Mureș, la aproximativ 47 de kilometri de Târgu Mureș, a rămas de la sfârșitul lunii trecute fără administrator (asociat în acest sens, printr-un acord, cu Primăria).

 

Pentru că administrația publică locală vrea să-i mențină funcțiunea amenajării pentru pescuitul sportiv, Brațul Mort al râului Mureș, al cărui concesionar nu a mai dorit să-și prelungească contractul de asociere, va fi scos la licitație publică deschisă pentru a fi concesionat pe 3 ani.

 

 

Motivația concesionării constă în atragerea unor venituri suplimentare la bugetul local (s-a calculat că dacă se amenajează 40 de locuri de pescuit, se poate obține o redevență de aproape 29.000 de lei/an), dar și menținerea ca funcțională a unei zone propice pentru petrecerea timpului liber.

 

Vali STOICAATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN MESAJ