FAPT – Primarul Florea a dispus Poliției Locale Târgu Mureș să facă un… recensământ în cartierul de romi Valea Rece

RECENSĂMÂNT DISCRIMINATORIU. Zece polițiști locali, doi șefi de serviciu din Poliția Locală și doi consilieri pe problema romilor din Primăria Târgu Mureș au fost trimiși astăzi, 20 februarie, în cartierul de romi Valea Rece. Surse informate msnews susțin că oamenilor li s-a transmis că acțiunea este făcută din dispoziția primarului Dorin Florea și că rolul lor este să intre în fiecare casă (multe dintre acestea fiind construite ilegal) și să înregistreze datele personale ale cetățenilor de acolo. Știm, e an electoral.

 

Angajații Primăriei Târgu Mureș au fost trimiși pentru a efectua un recensământ ilegal (conform legii, recensământul poate fi dispus doar de anumite instituții ale statului, este efectuat de recenzori și datele sunt cuantificate de statisticieni). Păstrăm dubii că vreo instituție abilitată a statului a fost informată de această acțiune demarată miercuri, 20 februarie 2019, și semnalăm aspectul celor în drept să se pronunțe asupra unui potențial abuz.

 

Polițiștilor locali li s-a sugerat să prezinte acțiunea ca fiind una de înregistrare a cetățenilor din Valea Rece, pentru că Primăria vrea să le construiască… case! – sigur, nici măcar romii n-au crezut gogorița. Problema constă în faptul că inerentele tensiuni de astăzi – când au fost recenzate familiile de romi de pe strada Principală, care au, în cea mai mare parte, atât autorizații pentru locuințe, cât și acte de identitate – se vor acutiza în următoarele zile, când recenzorii-polițiști vor fi nevoiți, pentru a îndeplini ordinul primarului Florea, să pătrundă în zona colibelor de chirpici, unde locuiesc mai multe persoane fără documente, sau care au domiciliul în alte localități.

 

În urmă cu opt ani, primarul Florea a dispus evacuarea din Valea Rece a romilor care nu aveau domiciliu în Târgu Mureș. În urmă cu exact șase ani, primarul Florea a mai declanșat un atac verbal excesiv la adresa romilor din cartierul târgumureșean, amenințându-i într-o reacție publică în care i-a numit țigani că-i evacuează și îi scoate în afara orașului pe cei care nu au buletin de Târgu Mureș, pe considerent că sunt murdari și nu păstrează curățenia, deși el le-a adus apă și le-a făcut spălătorie (de parcă le-ar fi făcut din banii personali).

 

În urmă cu un an, Primăria a emis un comunicat pe care l-a publicat pe pagina… online (!) a instituției în care le cerea celor din Valea Rece “să păstreze curăţenia, mai cu seamă în preajma ghenelor!”. Pentru cei interesați, în măsura intrării în posesia unor noi informații, revenim asupra subiectului.

 

Cătălin VISCHI

1 comment
  1. În legătură cu cartierul valea rece verau să fiu mai mult informat pentru că cunosc câteva persoane care sau bogatit pe prostia oamenilor din acest cartier. Fiind amenințat că vor rămâne fără loc de muncă. Binenteles 80%din acest cartier lucra la salubritate faptul acesta îi este de benefic a domnului primar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare