FAPT – Spitalul Clinic Județean Mureș a fost dotat cu 6 „asistenți medicali virtuali”, pentru a scădea gradul de expunere a cadrelor medicale

ASISTENȚI MEDICALI VIRTUALI. Spitalul Clinic Județean Mureș are începând de astăzi, 1 mai 2020, 6 „asistenți medicali virtuali” meniți să asigure comunicarea mai facilă între pacient și cadrele medicale din clinicile unde se tratează pacienți cu SARS-CoV-2.​ Practic, cadrele medicale virtuale sunt dotate cu o rețea interconectată de tablete, care permit medicului să comunice cu pacienții fără a se deplasa în salon, dacă nevoia nu este vitală.

 

În acest mod, este scăzut gradul de expunere al personalului medical care va intra mai rar în zona contaminată. Vă reamintim că în județul Mureș, de la începutul pandemiei de coronaviroză 75 de cadre medicale au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2, un cadru medical decedând.

 

Noii asistenți virtuali au capacitatea de upgrade, pentru monitorizarea mai multor constante vitale ale pacienților, și oferă conducerii administrative posibilitatea să ofere cadrelor medicale, prin rotație, câteva zile de odihnă, ținând cont că de peste două luni acestea lucrează în condiții foarte solicitante.

 

Spitalul din Târgu Mureș este al treilea spital din România care implementează un astfel de program al asistenților medicali virtuali (după Institutul ”Matei Balș” și Spitalul Militar Central din București), iar reușita se datorează Băncii Transilvania, firmei Marcom Hub și prof. dr. Anca Meda Georgescu.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare