FAST 2023: Festivalul arhitecturii aduce viitorul sustenabil la Timișoara

FESTIVAL. Universitatea Politehnica Timișoara va găzdui primul Festival al Școlilor de Arhitectură din România, intitulat “FAST: Festival For Architecture Schools Of Tomorrow”, în perioada 1-5 noiembrie 2023. Acest eveniment de amploare va aduna peste 20 de speakeri naționali și internaționali, delegați din cele mai importante centre de arhitectură din țară, pentru a aborda teme legate de arhitectură, dezvoltare urbană și sustenabilitate.

Tema principală a festivalului din acest an este “Sustainable Futures, Leave No One Behind”, și se va desfășura în cadrul a trei secțiuni distincte: #TALKS, #ACTIVATIONS, și #EXHIBITIONS.

Prima zi a festivalului va debuta cu vernisajul primei expoziții colective, “Sustainable Futures X5,” care va prezenta contribuțiile celor cinci școli de arhitectură prezente la eveniment. De asemenea, vor avea loc prezentări și activități interactive pentru studenții de arhitectură, inclusiv un workshop despre scrierea pe teme de arhitectură.

A doua zi va găzdui Conferința Academică “Cohesion”, care se va desfășura în două părți și va aduce în atenție perspectivele arhitecților și ale pedagogilor din acest domeniu.

A treia zi a festivalului va continua cu prezentări și dezbateri adresate studenților și viitorilor profesioniști din domeniul arhitecturii, cu accent pe teme precum sustenabilitatea și pedagogiile alternative.

Ultima zi a evenimentului va fi dedicată profesioniștilor și cadrelor universitare interesate de conservarea patrimoniului. Vor avea loc discuții în moderarea unor personalități notabile din domeniul arhitecturii.

Festivalul FAST este un eveniment de amploare, dezvoltat de Ordinul Arhitecților din România, și este finanțat prin timbrul arhitecturii. Evenimentul face parte din proiectul UPT Campus Creativ și este inițiat de Universitatea Politehnica Timișoara. FAST se bucură de patronajul Parlamentului European și de susținerea Congresului Mondial UIA 2023.

Pentru detalii suplimentare privind programul festivalului, puteți consulta site-ul evenimentului. Toate evenimentele din cadrul FAST sunt accesibile gratuit publicului interesat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare