Festivalul Dovleacului la Sovata: sute de copii implicați în decorarea stațiunii

EVENIMENT. Într-un pitoresc colț al României, în stațiunea balneoclimaterică Sovata, sute de copii s-au adunat pentru a sărbători cel de-al VIII-lea Festival al Dovleacului. Festivalul, care a debutat vineri, a creat un decor autentic de toamnă, marcat de dovleci sculptați și pictați de micii artiști. Acești dovleci au prins viață sub mâinile lor dibace, luând diverse forme, de la cele ale personajelor din desene animate și eroilor din filmele pentru copii, până la creații inspirate din poveștile fantastice.

“Dovleacul sculptat” este atracția principală a acestui festival tomnatic, dar evenimentul oferă și multe alte activități pentru copii și adulți. Primarul orașului Sovata, Fülöp László-Zsolt, a subliniat că Festivalul Dovleacului are ca scop să aducă bucurie și să creeze experiențe de neuitat pentru toți locuitorii stațiunii, precum și pentru turiștii care vizitează Sovata.

Cu o gamă variată de activități, de la jocuri și pictură facială până la prezentarea mașinilor de pompieri, poliției și ambulanței, festivalul aduce comunitatea împreună și oferă o oportunitate pentru distracție și voie bună. Anul acesta, Festivalul Dovleacului a fost și mai special datorită deschiderii unui amfiteatru nou construit din fonduri europene, care a fost gazda primului spectacol organizat în acest minunat spațiu.

Mai mult decât o simplă sărbătoare a toamnei, Festivalul Dovleacului de la Sovata reprezintă o ocazie de a promova obiectivele turistice din județul Mureș. Acest scop este susținut de Asociația Visit Mureș, care a organizat o expoziție fotografică dedicată castelelor din zonă, având în vedere specificul anului Visit Mureș.

Directorul executiv al Asociației Visit Mureș, Lorant Szanto, a subliniat că toate obiectivele turistice prezentate sunt unice și fascinante din diverse puncte de vedere. Fie că este vorba de arhitectură, istorie sau frumusețea lor, castelele din județul Mureș reprezintă o comoară turistică.

Important este că avem multe castele, cu asta putem atrage. Noi nu avem Versailles în județul Mureș, însă avem o mică Vale a Loarei, așa cum poate fi considerată Valea Mureșului, unde sunt chiar foarte multe castele pe o distanță foarte comodă din punct de vedere turistic” a subliniat Lorant Szanto.

Festivalul Dovleacului de la Sovata rămâne un eveniment iubit de comunitate și o oportunitate de a experimenta bucuria toamnei într-un cadru spectaculos. Prin atracțiile sale variate și peisajul de basm, acest festival este un mod minunat de a celebra toamna și de a aduce oamenii împreună pentru a se bucura de tot ce oferă această perioadă a anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare