Festivalul Internațional de Foarte Scurtmetraj Tres Court ajunge la a 26-a ediție: scurtmetraje de top în nouă orașe din România

EVENIMENT. În perioada 7 – 16 iunie, România va găzdui cea de-a 26-a ediție a Festivalului Internațional de Foarte Scurtmetraj Tres Court, un eveniment prestigios ce reunește cele mai bune filme de maxim patru minute din întreaga lume. Organizat de Institutul Francez din România, festivalul va avea loc în nouă orașe din țară: Arad, Baia Mare, Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Piatra Neamț, Pitești și Timișoara. Acest eveniment face parte dintr-o serie globală, desfășurându-se simultan în 50 de orașe din întreaga lume.

Centenarul Institutului Francez din România
Festivalul din acest an are o semnificație specială, marcând aniversarea de 100 de ani a Institutului Francez din România. “Institutul Francez din România sărbătorește anul acesta o sută de ani și este încântat să vă prezinte cele mai bune filme de maxim patru minute din lume cu ocazia celei de-a 26-a ediții a Festivalului internațional de foarte scurtmetraj Tres Court,” au declarat organizatorii într-un comunicat transmis AGERPRES.

Tema festivalului: Absurdul
Ediția din acest an pune accentul pe absurd, cu povești care transcend realitatea și explorează zone inedite și neexplorate. “Este ca și cum aceste filme ar căuta în zone inedite și neexplorate o nouă formă de poezie și de umor capabilă să dea un sens vremurilor pe care le trăim. Din cele aproape o sută de filme selectate pentru această a 26-a ediție se desprinde o formă de speranță, de evadare, o bulă de aer proaspăt pe care acest format foarte scurt poate, mai mult decât oricare altul, să o transmită și să o împărtășească,” au subliniat organizatorii. Toate filmele vor fi subtitrate în limba română, facilitând astfel accesul publicului larg la acest festin cinematografic.

Programul proiecțiilor
Festivalul va aduce filmele foarte scurte în diverse locații din România, după cum urmează:

Arad: 12 – 13 iunie, Biblioteca Județeană “AD Xenopol”, sala Astra
Baia Mare: 14 – 16 iunie, Centrul de Artă Contemporană Colonia Pictorilor
Brașov: 13 – 14 iunie, Cinemateca Patria
București: 15 – 16 iunie, Cinema Elvire Popesco
Cluj-Napoca: 8 – 9 iunie la Cinema Arta și 8 iunie în aer liber la Iulius Parc
Iași: 13 – 14 iunie, grădina Institutului Francez
Piatra Neamț: 7 – 8 iunie, Teatrul Tineretului, sala mare
Pitești: 14 – 15 iunie, în aer liber, în parcul conacului Golești
Timișoara: 7 – 9 iunie, Cinema Victoria

Festivalul Tres Court reprezintă o oportunitate unică pentru cinefili de a descoperi creații cinematografice inovatoare și de a se bucura de diversitatea și creativitatea scurtmetrajelor internaționale. Cu o tematică axată pe absurd și o selecție de filme de excepție, ediția din acest an promite să ofere momente memorabile și să inspire publicul prin intermediul unui format cinematic concis și captivant. Nu ratați ocazia de a participa la acest eveniment cultural deosebit, care transformă fiecare proiecție într-o experiență intensă și revelatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare