Festivalul Internaţional ”Lasă primăvara-n casă și spune nu drogurilor” găzduit de Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș

EVENIMENT. Într-o societate în care diversitatea și conștientizarea problemelor sociale sunt din ce în ce mai importante, Festivalul Internațional de Folclor și Conștientizare împotriva Consumului de Droguri, găzduit de Liceul Tehnologic ”Gheorghe Șincai” din Târgu Mureș, a devenit un exemplu de inițiativă educativă și culturală de impact.

A șaptea ediție a acestui festival a reunit elevi și cadre didactice din școli din România, Republica Moldova, Ucraina și Turcia, oferindu-le o platformă pentru a transmite un mesaj puternic prin muzică și dans: viața este extraordinar de frumoasă așa cum ni s-a dat, iar pentru nimic nu merită să pierdem libertatea de a fi stăpâni pe propria noastră viață.

Inițiativa de a asocia un festival de folclor cu problema consumului de droguri poate părea surprinzătoare la prima vedere, dar este, de fapt, extrem de inspirată. Prin prezentarea a două aspecte ale realității – frumusețea tradițiilor și pericolele consumului de droguri – festivalul încurajează o reflecție profundă asupra valorilor și deciziilor noastre de zi cu zi.

Directorul Liceului Tehnologic ”Gheorghe Șincai”, doamna Antoaneta Rauca, merită toate felicitările pentru curajul și viziunea de a organiza un eveniment atât de important și de semnificativ pentru comunitatea școlară și societatea în ansamblu.

Participanții la festival au avut ocazia să descopere două lumi aparent opuse: frumusețea și creativitatea spiritului uman într-un concurs de creație populară din Ibănești, și lupta dificilă a celor afectați de dependența de droguri într-un Centru de adicție pentru toxicomani din Ozd. Această experiență complexă a oferit participanților o perspectivă profundă asupra realităților sociale și umane cu care se confruntă comunitățile noastre.

Festivalul a subliniat încă o dată importanța efortului comun în lupta împotriva consumului de droguri. Orice inițiativă care contribuie la conștientizarea pericolelor acestui fenomen trebuie să fie susținută și promovată în mod activ. Împreună, putem construi o societate mai sănătoasă și mai echilibrată pentru generațiile viitoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare