Festivalul Medieval din Sighișoara nu va avea loc anul acesta

EVENIMENT. Primăria municipiului Sighișoara a anunțat ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că anul acesta nu va fi organizat Festivalul Medieval.
“Pentru prima dată, Festivalul Medieval de la Sighișoara nu se poate organiza pentru că majoritatea consilierilor locali nu a votat pentru acest eveniment. În fapt, tot calendarul manifestărilor cultural – artistice, sociale și educative care urmau să fie organizate, anul acesta, de Municipiul Sighișoara au fost respinse la vot, deși au fost bugetate. Proiectul de hotărâre referitor la evenimentele din Sighișoara a fost de patru ori pe ordinea de zi a Consiliului Local Sighișoara și tot de atâtea ori nu a întrunit numărul de voturi necesare. Este o situație nemaiîntâlnită, până acum, în municipiul Sighișoara”, se arată în comunicat.

Primarul Iulian Sîrbu spune că “festivalul Sighișoara Medievală nu este al meu sau al vreunui partid, ci al tuturor sighișorenilor și chiar al turiștilor care veneau, an de an, la Sighișoara. Să respingi un astfel de proiect nu are justificare, din punctul meu de vedere, decât dacă nu îți dorești lucruri bune pentru comunitatea din care faci parte. S-a pus în discuție că ar trebuie ca domnii consilieri locali să aibă mai multe informații legate de modul de organizare al festivalului, în condițiile în care, dacă se aproba Calendarul Evenimentelor, urma un Regulament strict pentru Festivalul Medieval, care stătea în consultare publică 30 de zile lucrătoare, conform legii și apoi urma să fie dezbătut și aprobat tot în Consiliul Local, deci informațiile și decizia erau tot la ei. Chiar nu înțeleg pe cine ajută faptul că anul acesta nu vom avea evenimente în Sighișoara”.

7 comments
 1. Am avut încredere în voi când v-am ales.
  Cum vă permiteți să vă bateți joc de atâta lume și să vă puneți interesele și orgoliile voastre mai presus de oamenii.
  Rușine la felul cum conduceți orașul.
  Vrem amândouă festivaluri și ne sunteți datori cu asta căci altfel moare orașul,nu mai vine nimeni și așa nu ai ce face in el

 2. Îmi pare foarte rău că nu se mai tine festivalul și anul acesta veneam tocmai din Sibiu pentru el nu e departe dar totuși

 3. Propunerea mea: ocupați-vă de lucrurile mai necesare pentru oraș! Nu epuizați resurse pentru evenimente care nu îmbunătățesc nimica. Ori nu vede nimenea cât de dezolat arată orașul? Atunci recomand vizite în alte orașe (ex. Brașov, Sibiu, Oradea sau Timișoara).
  Dacă în consiliu s-ar lua hotărârile necesare festivitățile viitoare ar fi mult mai atractive.

 4. E rușinos să nu organizezi Festivalul de la Sighișoara, celebru pe plan internațional, din motive politice! Dacă ar fi avut loc vreun incident grav care împiedica organizarea Festivalului, toată lumea ar fi înțeles și acceptat situația.
  Toate locurile de cazare sunt deja ocupate în ideea că Festivalul se va ține, iar costul cazării este cu mult mai mare decât cel din stațiunile de la mare. Care ar fi motivul pentru care un turist ar mai veni la Sighișoara? De exemplu, eu am participat la Festival în ultimii 3 ani și cunosc cetatea ca și când aș fi localnic. De ce aș mai veni?
  Oare domnii consilieri nu se gândesc că se pierd venituri considerabile, de care comunitatea are nevoie? Ce credibilitate va mai avea Festivalul anii viitori?

 5. Doar in Sighisoara se poate intampla asa ceva! Un festival cunoscut de foarte multi internationali. In loc sa mergem spre bine, tot din rau in rau suntem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare