Festivalul Medieval Oradea: o călătorie în vremurile cavalerilor și muzicii medievale

FESTIVAL. În perioada 4 – 7 iulie, Cetatea Oradea se transformă într-o poveste vie din Evul Mediu, găzduind unul dintre cele mai mari festivaluri medievale din Europa, organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului din Oradea şi Regiune (APTOR – Visit Oradea) în colaborare cu Primăria Oradea.

Deschiderea cu fastuositate medievală
Ceremonia de deschidere a festivalului va avea loc joi seară, începând cu ora 18, în Piața Unirii din Oradea. Evenimentul va fi marcat de o paradă impresionantă a coifurilor și prezentarea cavalerilor, însoțite de muzică medievală autentică și spectacole cu spadasini. Atmosfera vibranta a festivalului va fi imediat simțită în întreaga cetate.

Tabere medievale și competiții îndrăznețe
Cetatea Oradea va deveni gazda a peste 600 de luptători și personaje medievale din nouă țări, pregătiți să participe la turniruri cu lance balșa și alte competiții internaționale spectaculoase. În fiecare zi a festivalului, vor avea loc bătălii aprige și turniruri nobile, menite să reînvie gloria vremurilor trecute.

Muzică live și distracție garantată
Pe lângă competițiile și demonstrațiile de forță, vizitatorii vor fi răsfățați cu concerte live în aer liber, desfășurate atât pe scena mare, cât și în șanțul cetății sau în curtea interioară. Printre artiștii invitați se numără trupele Grimus și Subcarpați, alături de Radu Almășan de la Bosquito și Dafina, promițând momente muzicale de neuitat.

Activități pentru toate vârstele
Zona copiilor din șanțul cetății va fi o oază de divertisment și educație medievală pentru cei mici. Tactici de luptă pentru copii, demonstrații de zâne și plimbări pe picioroange vor completa programul dedicat celor mici, oferindu-le o experiență autentică a vieții medievale.

Ateliere de meșteșuguri și tradiții
Aleea meșteșugarilor va fi un magnet pentru vizitatori, oferind 13 ateliere diverse unde meșteșugarii vor demonstra arta turnătoriei de bronz, fierăria din Toledo, tâmplăria și multe altele. Vizitatorii vor putea învăța direct de la meșteșugari despre secretele pielăriei, olăriei sau țesătoriei, făcându-i parte din procesul creației.

Sărbătoare până târziu în noapte
Programul intens al festivalului va continua și în serile târzii, cu spectacole de foc și concerte în Taverna Medievală, menite să întrețină atmosfera magică și autentică a vremurilor de altădată.

Încheiere cu stil
Duminică, festivalul se va încheia într-o notă de triumf, cu finala Campionatului Internațional de TAP-fight și a Golden Gryphon Tournament, urmate de înmânarea premiilor și ceremonia de închidere. Seara va fi marcată de concerte speciale la scena mare, oferind o ultimă ocazie de a trăi emoția și bucuria unui festival de neuitat.

Festivalul Medieval Oradea promite o experiență captivantă pentru toți cei care îl vizitează, aducând în centrul atenției tradițiile și spiritul vremurilor medievale într-un cadru spectaculos și plin de viață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare