Festivalul SoNoRo Musikland adaugă șase noi locații de concert

FESTIVAL. Festivalul SoNoRo Musikland este așteptat să revină în perioada 25 iulie – 4 august, oferind o serie de 13 concerte de muzică clasică în diverse locații pitorești din Brașov, Sighișoara și satele din Colinele Transilvaniei: Cristian, Râșnov, Cincu, Meșendorf, Criț și Viscri. Evenimentul continuă să celebreze patrimoniul arhitectural și cultural al regiunii prin intermediul muzicii de excepție și al unor locații istorice și artistice deosebite.

Directorul festivalului, Răzvan Popovici, subliniază importanța integrării unor spații noi în programul ediției din acest an, cum ar fi Căminul Cultural Cristian, Muzeul Civilizației Urbane Brașov, Biblioteca Județeană „George Barițiu”, Biserica Evanghelică Sfântul Bartolomeu, Fuga Lolelor Cincu. Museum in Progress și Casa din Viscri a Regelui Charles al III-lea. De asemenea, festivalul va marca o premieră la Cincu, unde concertul va avea loc în grădina dintre zidurile bisericii fortificate, deschisă publicului pentru prima oară în acest context.

În fiecare seară, între 25 iulie și 4 august, muzicieni din 10 țări vor oferi spectacole memorabile, începând cu concertul de deschidere din Piața Sfântul Ioan din Brașov, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov dirijată de Cristian Oroșanu. Programul cuprinde evenimente diverse, precum „Con Affetto” la Bastionul Țesătorilor, „Guten Morgen, Wolfie!” la Muzeul Civilizației Urbane Brașovului, „An die Freude” la Biserica Evanghelică Sfântul Bartolomeu și multe altele.

Accesul la majoritatea concertelor este liber, cu condiția rezervării prealabile pe site-ul oficial al festivalului, https://musikland.sonoro.org/. Așadar, pasionații de muzică clasică și iubitorii de cultură sunt invitați să se bucure de o varietate de experiențe artistice și să exploreze frumusețea și istoria Transilvaniei prin intermediul Festivalului SoNoRo Musikland 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare