Festivalul UNFINISHED aduce o explozie de experiențe neconvenționale în weekendul 22-24 septembrie 2023

FESTIVAL. Cu doar 8 zile rămase până la evenimentul mult așteptat, festivalul multidisciplinar UNFINISHED promite să transforme o seră istorică, o casă de patrimoniu cu 151 de ani și o grădină urbană din inima Bucureștiului într-un laborator vibrant de idei și experimente, toate sub semnul tăcerii. Aflat sub înaltul patronaj al Parlamentului European, acest festival se va desfășura în săptămâna 22-24 septembrie în House of Ideas (Casa Universitarilor, str. Dionisie Lupu 46), iar pentru a participa la acest eveniment unic, cei interesați trebuie să se înscrie până la data de 15 septembrie pe site-ul oficial apply.unfinished.ro.

Numai 3141 de norocoși vor avea șansa să participe la cea de-a opta ediție a festivalului UNFINISHED, unde vor fi plini de oportunități de a se bucura de experiențe inedite, conversații profunde, momente artistice captivante, instalații creative și sesiuni de wellness, toate completate de celebrele întâlniri în jurul mesei, degustări de vin și discuții inspirate în fața focului de tabără.

Tema ediției din acest an este “SILENCE” (Tăcere), care va fi subiectul central al tuturor momentelor festivalului. Peste zeci de invitați din diverse domenii, precum artă, filosofie, antreprenoriat, și creație, din întreaga lume, vor explora conceptul de tăcere în contextul propriei lor activități.

Directorul artistic al festivalului, Capucine Gros, a explicat că “tăcerea (SILENCE) a devenit din ce în ce mai prezentă în conversațiile noastre și este legată de multe aspecte ale vieții pe care vrem să le abordăm: tăcerea în relații (intimitate, secrete, tabuuri, relații de muncă), tăcerea în raporturile de putere (cenzură, protest, greve), tăcerea în tehnologie (algoritmi, inteligența artificială), tăcerea în meditație și yoga. Sunt multe tipuri de tăcere și cu siguranță nu vom putea să le abordăm pe toate și nici nu avem toate răspunsurile, dar putem crea un spațiu intenționat pentru ascultare.”

La UNFINISHED, o serie de invitați vor explora tăcerea într-un mod direct, precum jurnalista Anelise Borges (FR), care va vorbi despre inutilitatea cuvintelor în fața realității crunte sau fotograful istoric João Paulo Barbosa (BR), ale cărui lucrări gravitează în jurul expedițiilor în peisaje tăcute. Alții vor aborda tema într-un mod mai metaforic, cum ar fi experta în conexiuni umane, Lakshmi Rengarajan (US), care reimaginează modul în care ieșim la întâlniri mai târziu în viață sau Ligia Giatti (BR), care va discuta despre muncă și leadership.

Experiențele din cadrul festivalului vor varia de la abordări practice ale tăcerii, cum ar fi workshop-urile de upcycling susținute de designerul Alexe Popescu (RO) sau de re-personalizare a tricourilor și a totebag-urilor, până la sesiuni de yoga de lungă durată, menite să atingă liniștea interioară, oferite de Avisek Majumdar (IN). Muzicienii și DJ-ii vor crea propriile lor interpretări ale tăcerii sau lipsei ei, în timp ce coregrafa Rafaela Sahyoun (BR) va lucra cu șase dansatori pentru a se exprima prin intermediul mișcării în loc de cuvinte.

Detalii suplimentare despre eveniment și o listă completă a vorbitorilor pot fi găsite pe site-ul oficial al festivalului, www.unfinished.ro, și pe paginile de social media ale evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare