Finalizarea patinoarului acoperit din Târgu Mureș: lucrări reluate și inovații cu panouri fotovoltaice

MODERNIZARE. În luna august a acestui an, au început lucrările pentru finalizarea Patinoarului acoperit din Târgu Mureș, un proiect mult așteptat care va aduce beneficii semnificative comunității locale și iubitorilor de sporturi de iarnă. Aceste lucrări sunt finanțate de Compania Națională de Investiții (CNI), iar beneficiarul proiectului este Clubul Sportiv Mureșul, entitate care administrează și Bazinul Olimpic din Târgu Mureș. Revizuirea proiectului, care a fost necesară după ce lucrările au fost sistate anterior, a adus cu sine o serie de îmbunătățiri esențiale, cum ar fi amplasarea de panouri fotovoltaice pe acoperișul clădirii, pentru a asigura o sursă de energie sustenabilă pentru funcționarea patinoarului.

Inițierea acestor lucrări a fost un moment semnificativ pentru comunitatea locală și pentru sportul din zonă, dat fiind că construcția patinoarului a început în urmă cu mai bine de un deceniu, în 2008, și a fost întreruptă în 2013. După o perioadă lungă în care Clubul Sportiv Mureșul a depus eforturi considerabile pentru a soluționa problemele de natură administrativă, în special cele legate de terenuri, și după ce Compania Națională de Investiții a organizat licitația corespunzătoare, lucrările de finalizare a obiectivului au fost reluate cu succes cu aproximativ două luni în urmă.

Patinoarul acoperit din Târgu Mureș va aduce o serie de beneficii majore pentru comunitate și pentru sporturile de iarnă din regiune. Cu o capacitate de aproximativ 2.000 de locuri în tribună, acest complex sportiv va fi o resursă deosebită pentru iubitorii de hochei pe gheață și pentru sporturile de iarnă în general. Un aspect notabil este că acest patinoar va fi singurul din țară care va îndeplini cerințele Federației Internaționale de Hochei în ceea ce privește dimensiunea vestiarelor, asigurând astfel condiții optime pentru sportivi.

Un alt punct forte al acestui proiect este modernitatea instalației de gheață, ceea ce îl plasează pe harta competițiilor internaționale. Având în vedere că există o sală polivalentă în apropiere, acest patinoar va putea găzdui competiții de înalt nivel, cum ar fi cele europene sau mondiale. Totodată, patinoarul este proiectat cu o viziune multifuncțională: suprafața de gheață poate fi acoperită cu un parchet special, izolator, ceea ce permite transformarea sa într-un spațiu pentru alte sporturi, expoziții, concerte sau evenimente culturale, sporind astfel utilitatea și versatilitatea complexului.

Această inițiativă reprezintă un exemplu elocvent de cum investițiile în infrastructura sportivă pot contribui semnificativ la dezvoltarea comunităților și la promovarea sportului de performanță. Finalizarea Patinoarului acoperit din Târgu Mureș marchează un moment important pentru sportul românesc și pentru locuitorii acestei regiuni, oferind o platformă modernă și multifuncțională pentru activități sportive, culturale și de agrement. Cu siguranță, acest proiect va deveni un centru vital pentru sportul din Târgu Mureș și pentru întreaga zonă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare