Foto: reghincity.ro

FINANȚARE – Administrația din Reghin primește 5,6 milioane de lei din pușculița statului, pentru blocul social de pe strada Ierbuș

LOCUINȚE SOCIALE. Administrația municipiului Reghin a primit o infuzie financiară de aproape 5,6 milioane de lei (exact: 5.592.415 de lei) din bugetul statului (via Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei) pentru investiția de la blocul de locuințe sociale pe care îl edifică pe strada Ierbuș, ordinul privind alocarea sumei fiind deja semnat de ministrul Ion Ștefan.

 

Obiectivul edilitar din Reghin este finanțat prin Programului de construcţii de locuinţe sociale şi de necesitate. Noul bloc social, structurat pe regimul de înălțime cu 3 etaje + mansardă, va avea 36 de apartamente și este construit de antreprenorul local Probicons (controlat de Bíró János, fostul consilier local UDMR din mandatul 2008-2012) contra sumei de 8,9 milioane de lei + TVA.

 

Proiectul blocului social de pe strada Ierbuș împlinește în acest an cincinalul, fiind demarat în 2015, anul când a fost elaborat de sereleul târgumureșean Ara Architects și anul în care ANI (Agenţia Naţională de Integritate) a decis că primarul Maria Precup este incompatibilă şi că s-a aflat în conflict de interese. Între timp ambele probleme (și blocul și incompatibilitatea) s-au reglat ;)…

 

Mai consemnăm două alocări financiare venite în județul Mureș pentru obiective similare (locuințe sociale), dar cu valori mult mai mici decât cea alocată municipiului Reghin. Astfel, proiectul de locuințe sociale din orașul Iernut a fost finanțat cu 880.137 de lei, iar cel din comuna Gheorghe Doja, cu 515.000 lei.

 

Cătălin VISCHI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare