FINANȚARE – Consiliul Județean Mureș a alocat 2,7 milioane de lei Spitalului Clinic Județean pentru echipamente și aparate necesare în tratarea COVID-19

CORONAVIRUS. Marți, 17 martie 2020, Consiliul Județean (CJ) Mureș, întrunit în ședință extraordinară, a aprobat direcționarea a 2,7 milioane de lei către Spitalul Clinic Județean Mureș, banii urmând să fie folosiți pentru achiziționarea de echipamente și aparate necesare în contextul pandemiei cu virusul COVID-19 (coronavirus).

 

Finanțarea vizează, în special, secția de Terapie Intensivă, care va fi dotată suplimentar cu aparate de ventilație mecanică, paturi, monitoare de funcții vitale și ventilator pentru transport.

 

De asemenea, instituția administrativă a județului a anunțată că în Târgu Mureș există un aparat de testare pentru COVID-19, la UMFTS Târgu-Mureș (aparat pentru care Spitalul Clinic Județean Mureș a comandat deja reactivii pentru efectuarea testelor) și a fost comandat al doilea aparat, de Spitalul Clinic Județean Mureș, acesta urmând să ajungă săptămâna viitoare – cele două aparate vor putea realiza peste 1.000 de teste/zi.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare