Finanţare de 347 milioane de euro pentru Ameropa – grupul de companii din care face parte și Azomureș

INVESTIȚII. Grupul de companii Ameropa, producător de îngrăşăminte din România, Ameropa Grains, trader de cereale şi Chimpex au semnat un credit sindicalizat de tip revolving multivalută în valoare de 347 de milioane de euro, conform unui comunicat de presă.
 
Sindicatul de bănci este format din BCR şi Raiffeisen Bank, în calitate de aranjori principali mandatați inițiali și bookrunners împreună cu ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala București și UniCredit Bank SA, în calitate de aranjori principali mandatați.
BCR a acționat în această tranzacție și ca agent de documentație, de facilitate și garanții. De asemenea, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acționat drept consultant legal al creditorilor, iar Popovici Nitu Stoica & Asociaţii (PNSA) a acționat în calitate de consultant legal din partea împrumutaților.
 
Facilitatea sindicalizată, care a fost modificată și prelungită, va fi utilizată de entitățile din România ale Grupului Ameropa pentru finanțarea nevoilor de capital de lucru. Documentația prevede, de asemenea, o clauză de tip acordeon care va permite grupului să acceseze fonduri suplimentare de până la 104 milioane de euro, în funcție de necesitățile de finanțare generate de creșterea prețurilor la cereale și îngrășăminte.
 
Această tranzacție confirmă sprijinul băncilor finanțatoare pentru consolidarea operațiunilor strategice ale Grupului Ameropa în România, se mai arată în comunicat.
 
Ameropa este un grup cu operațiuni în sectorul agricol, cu sediul în Elveția, fondat în 1948, cu activități la nivel mondial, care acoperă întregul lanț de aprovizionare, de la producție, logistică, comercializare și distribuție. Activitatea de bază a grupului este comercializarea și distribuția globală de îngrășăminte și produse alimentare și furajere, cu ajutorul activelor complementare, cum ar fi silozuri, depozite și facilități portuare, precum și active adiacente, cum ar fi fabricile de producție de îngrășăminte (Azomureș).
 
Activ în peste 30 de tari, grupul este cel mai mare exportator de cereale din regiunea Dunării și cel mai mare comerciant global independent de îngrășăminte, care investește selectiv în active logistice și de procesare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare