FINANȚARE – În 2019, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a fost dotat cu aparatură medicală în valoare de 2,6 milioane de euro

DOTĂRI NOI. Ministerul Sănătății a dotat Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, în urma unei finanțări de 3,9 milioane de lei, cu trei turnuri de laparoscopie şi toracoscopie şi un turn de laparoscopie şi endurologie. Primele trei echipamente medicale au fost repartizate secției Chirurgie Generală I, iar turnul de laparoscopie şi endurologie a intrat în dotarea secţiei Clinice Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică.

 

Şeful secţiei Clinică Chirurgie I, conf. univ. dr. Călin Molnar, a precizat că cele trei turnuri de laparoscopie sunt extrem de performante, dotate cu truse de chirurgie laparoscopică avansată, chirurgie toracoscopică, chirurgie bariatrică şi afecţiuni ginecologice de graniţă de ultimă generaţie, iar pacienții vor avea astfel acces la tratament chirurgical minim invaziv la standarde înalte.

 

Şef secţiei Clinică Chirurgie şi Ortopedie Pediatrică, conf. univ. dr. Horea Gozar, a mărturisit că noul aparat de laparoscopie constituie o dotare în premieră pentru secția pe care o conduce și, evident, o premieră o constituie și introducerea acestei aparaturi performante în chirurgia pediatrică. Gozar a precizat că noul laparoscop va permite dezvoltarea în chirurgia diagnostică, digestivă, urologică, tumorală, precum şi în cea de urgenţă.

 

Managerul Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a precizat că în anul 2019, din fonduri de la Ministerul Sănătăţii, s-a achiziţionat aparatură performantă de peste 12,5 milioane de lei, aceasta fiind deja inclusă în majoritatea secţiilor şi în blocurile operatorii din cadrul spitalului.

 

Andrada VLAS

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare