Firma Reselo AB din Suedia a propus Nokian Tyres un cauciuc realizat din scoarță de mesteacăn

INOVARE. Nokian Tyres a lansat anul trecut provocarea „Fast Race, Big Change” legată de inovarea în domeniul anvelopelor în ideea de a găsi noi soluții pentru anvelope mai sustenabile.

S-au primit aproape 50 cereri din 18 țări, iar dintre acestea o echipă de experți Nokian Tyres a ales patru finaliști.

Finala a avut loc în Laponia , în legendarul centru de testare al Nokian Tyres, White Hell, în luna ianuarie a cestui an, juriul acordând locul câștigător firmei Reselo AB din Suedia. Cauciucul regenerabil inovator propus de Reselo, realizat din resturi de scoarță de mesteacăn, a convins juriul prin versatilitatea și potențialul său viitor.

În afară de Reselo, ceilalți 3 finaliști au fost Microwave Solutions GmbH din Elveția, Universal Matter Inc. din Canada și un expert în modelarea simulărilor din Italia.

Testare a constat într-o sesiune de pitching plină de suspans de la un vehicul electric care accelerează pe o pistă de testare a anvelopelor, din gheață, pentru un singur tur. Pitch-urile au fost transmise live unui juriu, cu care finaliștii s-au confruntat după pitch-urile lor rapide din mașină

Pitch-ul, în principiu, reprezintă o scurtă prezentare pe care startupurile o fac de obicei în fața investitorilor.

După o analiză atentă, juriul de experți a ales soluția inovatoare Reselo ca fiind câștigătoare. Cauciucul regenerabil Reselo utilizează scoarță de mesteacăn obținută din reziduurile industriei globale de celuloză, hârtie și placaj. Potrivit lui Reselo, o singură moară produce în medie 100.000 tone de resturi de scoarță de mesteacăn, în fiecare an; doar industria forestieră din Finlanda și Suedia produce suficientă materie primă pentru 200.000 tone de cauciuc Reselo. Conceptul de biorafinărie folosit de Reselo este, la rândul lui, gândit astfel încât să minimizeze impactul materialului asupra mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare