Firmele de asigurare trebuie să suporte direct costurile reparațiilor auto

ASIGURĂRI. Firmele de asigurare trebuie să suporte direct costurile reparațiilor auto. Valoarea maximă admisă este de 400 de euro, conform unui amendament la legea RCA, adoptat de Senat.

Proiectul de lege a fost aprobat cu 56 de voturi “pentru” și 32 de abțineri. Conform acestuia, contravențiile atrag amenzi de 1% din cifra de afaceri totală din anul financiar anterior.

Scopul amendamentului este să direcționeze reparațiile către service-urile autorizate și să asigure fiscalizarea sumelor plătite de asiguratori. Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice, a explicat că pentru daune minore, sub 400 de euro, se pot face reparații independente, iar pentru sume mai mari, trebuie apelat la un service autorizat.

În plus, sancțiunile pentru lipsa plății poliței RCA vor crește, conform unei alte modificări propuse de Zamfir și aprobată în comisiile competente.

Alexandru Petrescu, președintele ASF, a adăugat că asigurații vor putea plăti polița RCA în rate, iar introducerea unui sistem de monitorizare electronică va îmbunătăți conformarea la lege și va duce la stabilizarea prețurilor polițelor RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare