FOLCLOR – Premiul Special de Virtuozitate pentru „Spice Mureşene”, la concursul internaţional din Tulcea

1
334

PREMIU. Ansamblul folcloric „Spice Mureşene” din Târgu Mureş a câștigat Premiul Special de virtuozitate la Festivalul-Concurs Internaţional de Folclor din Tulcea, eveniment aflat la ediția a 27-a și care reunit 30 de ansambluri, dintre care 11 din străinătate (Argentina, Armenia, Norvegia, Georgia, Bulgaria, Macedonia, Grecia, Vietnam, Bosnia şi Herţegovina, Republica Moldova și Ucraina).

 

Ansamblul „Prichindelul” a fost înființat în 2007, denumire sub care a activat timp de 7 ani, în 2014 devenind „Spice Mureșene”. Costumele tinerilor din ansamblul mureșean sunt lucrate manual, iar deplasările, de regulă, sunt suportate de familiile acestora.

 

Andrada VLASATENȚIONARE! * Articolele de pe acest site sunt proprietatea autorului msnews.ro și sunt protejate de Legea nr.8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe. Conținutul fiecărui articol poate fi preluat în limita a 500 de caractere, cu citarea sursei și inserarea vizibilă a link-ului către articolul respectiv. În caz contrar, autorul textului preluat fără respectarea condițiilor se va adresa instanțelor de judecată. Vă mulțumim pentru înțelegere.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ