Fondurile de pensii din România revin la o scădere mai ușoară de 3% până la sfârșitul lunii noiembrie

PENSII. Valoarea activelor nete ale celor șapte fonduri de pensii private obligatorii(Pilonul II) și-a revenit brusc în noiembrie și a înregistrat o performanță negativă ușoară de 3% la sfârșitul lunii, comparativ cu o scădere mai profundă de 10% înregistrată cu o lună mai devreme – potrivit lui Radu Craciun, presedinte al asociatiei administratorilor de fonduri de pensii APAPR si CEO al BCR Pensii.

„Aș spune că încheiem anul într-o notă pozitivă. Noiembrie a fost o lună cu adevărat excepțională; spun asta pentru că, în doar o lună, am văzut o performanță investițională în intervalul 4,8% – 6,4%, deci creșteri per total”, a spus Craciun, potrivit Ziarului Financiar.

Datele oficiale nu au fost încă raportate, dar fondurile mutuale cu accent pe obligațiuni și-au revenit brusc luna trecută, iar performanța acestora trebuie să semene cu cea a fondurilor de pensii care au o alocare similară a activelor.

Fondul de obligațiuni denominat de Erste Asset Management s-a lăudat cu un avans de 5,1% în noiembrie, rezultând o performanță slabă negativă de -0,6% pe an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare