Fostul primar Dorin Florea și inculpații din ”dosarul ASA 2013”, au invins definitiv DNA

ACHITARE. Dorin Florea, fostul primar al municipiului Târgu Mureș, a fost achitat marți, 14 februarie 2023, în dosarul ”Fotbal Club ASA 2013” în care era acuzat de infracțiuni de corupție, de către un complet de judecată al Secției penale și pentru cauze cu minori și de familie din cadrul Curții de Apel Târgu Mureș.

În decembrie 2015, acest dosar a fost trimis în judecată de către Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Târgu Mureș, vizând finanțarea echipei de fotbal ASA 2013.

În soluția publicată pe portalul instanțelor din România, portal.just.ro, se specifică: ”În baza articolului 396 alineatul 5 Cod procedură penală raportat la articolul 16, litera b, teza I Cod procedură penală achită pe inculpatul F.D. (date) de sub acuza comiterii infracțiunii de abuz în serviciu prevăzut de articolul 13 indice 2 din Legea nr. 78/2000, raportat la articolul 297 Cod penal şi articolul 309 Cod penal, cu aplicarea articolului 5 alineatul 1 Cod penal, întrucât fapta nu este prevăzută de legea penală”.

Totodată, în același proces au mai fost achitați următorii:
Kiss Imola (fost director economic al Primăriei Târgu Mureș- acuzată de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu)
Maria Cioban (fost secretar al Primăriei Târgu Mureș – acuzată de comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu)
Sergiu Claudiu Maior (fost consilier al primarului – acuzat de comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu)
Ioan Fărcaș (acuzat de comiterea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu)
Bako Laszlo Attila (acuzat de comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu)
Emil Virgil Măceșanu (acuzat de comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu)
Ioan Nucu Man (fost președinte al ASA – acuzat de comiterea infracţiuni de complicitate la abuz în serviciu, deturnare de fonduri și spălare de bani)
Asociația Sportivă ”Fotbal Club ASA 2013 (”Fotbal Club Municipal”) Târgu Mureș (acuzată de comiterea infracţiunii de spălare de bani).

Florea și alți doi inculpați din această cauză (Claudiu Maior si Imola Kiss) au fost apărați de către avocații Vasile Ghere, Radu Chirița, Bianca Pantea și Cosmin Bulea.

”Acţiunea civilă a părţii civile Municipiul Târgu Mureş” a rămas nesoluționată de către Instanța de judecată care a decis că potrivit articolului 397, alineatul 5, Cod procedură penală, ”măsurile asiguratorii se mențin, urmând să înceteze de drept dacă partea civilă nu introduce acţiune în faţa instanţei civile în termen de 30 de zile de la data prezentei decizii”, precum și înlăturarea dispozițiilor, ”prin care aceasta a dispus ridicarea sechestrului asigurator instituit prin ordonanța procurorului din data de 1 iulie 2015 pe bunurile inculpatului M.I.N. şi ridicarea popririi sumelor de bani deținute şi cele viitoare din conturile şi subconturile în lei şi/sau valută, ale Asociației Sportive ”Fotbal Club ASA 2013” Târgu Mureș”, până la concurența sumei de 7.053.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare