FOTBAL – PROMOVARE – Campioana județeană din Mureș joacă turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a cu campioanele din Sibiu și Covasna

LIGA A III-A. Campioana județeană din Mureș (deocamdată nedesemnată de AJF Mureș) joacă turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a cu campioanele județene din Sibiu și Covasna. Echipa care va reprezenta județul Mureș în disputele pentru promovarea în Liga a III-a va juca în 5 august cu campioana din Covasna și în 9 august cu campioana din Sibiu.

 

Conform hotărârii Comitetului de Urgenţă a FRF din 11 mai 2020, promovează din Liga 4 în Liga 3 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF-uri. Fiecare echipă va disputa în turneul de baraj un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

 

Asociația Județeană de Fotbal Mureș a amânat desemnarea campioanei județene, care trebuie să reprezinte județul Mureș în turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a (unde acum activează o singură echipă din județ, Avântul Reghin).

 

Decizia de amânare a fost luată la ultima ședință de lucru a Comitetului Executiv, cea din 17 iunie, și a fost motivată prin faptul că rezultatul litigiilor de pe rolul Comisiei de Disciplină, încă nesoluționate, „pot modifica situația din clasament la Liga IV-a Elite”. În consecință, Comitetul Executiv al AJF Mureș a decis, în unanimitate, să amâne deciza până la soluționarea cauzei.

 

Vă reamintim că la înghețarea campionatului, pe locul 1 în Liga a IV-a Elite era CS Unirea Ungheni 2018 (39 de puncte), urmată de ACS Mureșul Rușii Munți (32 de puncte), ACS Târnava Mică Sângeorgiu de Pădure (32 de puncte) și ACS Mureșul Luduș (31 de puncte) – echipa din Sângeorgiu de Pădure are un meci mai puțin disputat decât celelalte trei.

 

În jocurile de baraj pentru promovare nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori, a jucătorilor U19 sau a jucătorilor U21, iar identificarea jucătorilor se face numai cu carnetul de legitimare sau licenţă. Echipa desemnată campioană județeană trebuie să achite AJF-ului la care este afiliată, până la 29 iulie 2020, suma de 3.000 lei (cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor), în caz contrar echipa nefiind programată la turneul de baraj (și pierde meciurile prin forfait).

 

Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare