FOTBAL – Unirea Ungheni își joacă în august șansa promovării în Liga a III-a cu campioanele județene din Covasna și Sibiu

LIGA A III-A. Clubul Sportiv Unirea Ungheni 2018, campioana județeană din Mureș (Liga a IV-a Elite) desemnată de AJF Mureș după decizia de înghețare a campionatului și soluționarea unor contestații, joacă începând de luna viitoare turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a cu campioanele județene din Sibiu și Covasna. Unirea Ungheni 2018 va juca în 1 august cu campioana din Covasna și în 9 august cu campioana din Sibiu, ambele meciuri având ora de desfășurare 17.30, însă terenul nefiind încă stabilit. Meciurile de desfășoară fără spectatori.

 

Campioana județului Covasna va fi declarată, cel mai probabil, ACS Sepsi OSK 2 Sfântu Gheorghe (echipa a doua a divizionarei din Liga Națională), clasată pe locul 1 în Liga a IV-a din județ cu 46 de puncte din 16 jocuri (15 victorii și 1 egal, golaveraj 93-8, cu o medie de 5,8 goluri/meci), la 3 puncte distanță de ACS FC Păpăuți.

 

Campioana județului Sibiu se va stabili în urma unui meci de baraj, care se va disputa în 26 iulie 2020, de la ora 17.30, între CS Magura Cisnadie și ACS Păltiniș Rășinari (aflate la egalitate de puncte pe primele locuri ale Ligii a IV-a – ACS FC Avrig, aflată la 1 punct în urma celor două echipe, a refuzat participarea la baraj, deși conform deciziei AJF Sibiu avea dreptul de a participa).

 

Conform hotărârii Comitetului de Urgenţă a FRF din 11 mai 2020, promovează din Liga 4 în Liga 3 14 echipe câştigătoare ale mini-grupelor de baraj în trei dintre cele 42 de campioane judeţene declarate de AJF-uri. Fiecare echipă va disputa în turneul de baraj un singur joc împotriva fiecăreia dintre celelalte două echipe din mini-grupă.

 

În jocurile de baraj pentru promovare nu este obligatorie folosirea jucătorilor juniori, a jucătorilor U19 sau a jucătorilor U21, iar identificarea jucătorilor se face numai cu carnetul de legitimare sau licenţă. Echipa desemnată campioană județeană trebuie să achite AJF-ului la care este afiliată, până la 29 iulie 2020, suma de 3.000 lei (cheltuielile cu indemnizaţiile arbitrilor și observatorilor), în caz contrar echipa nefiind programată la turneul de baraj (și pierde meciurile prin forfait).

 

 Andrei TUDORAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare