Fundația Kalnoky începe proiectul de reabilitare a castelului din Valea Crișului cu finanțare din PNRR

CASTEL. Reprezentantul Fundației Kalnoky, Tibor Gustav Kálnoky, a anunțat atribuirea primelor contracte pentru proiectul ambițios de reabilitare a castelului Kalnoky și a parcului istoric din Valea Crișului, județul Covasna. Finanțarea pentru acest proiect provine în parte din Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Contractul de finanțare a fost semnat în octombrie 2022, iar valoarea totală a proiectului se ridică la 21,4 milioane de lei. Fundația va beneficia de o finanțare maximă, nerambursabilă din PNRR, în valoare de 18,46 milioane de lei.

Castelul Kálnoky din Valea Crișului este unul dintre punctele de interes incluse în Ruta Castelelor, care vor fi renovate și revitalizate cu fonduri din PNRR.

Tibor Kálnoky este cunoscut pentru legăturile sale strânse cu Familia Regală și a renovat deja castelul familiei sale de la Miclășoara, unde l-a găzduit pe Regele Charles în anul 2012. Această nouă inițiativă de restaurare a castelului din Valea Crișului marchează un pas important în conservarea și promovarea patrimoniului cultural și istoric al zonei Covasna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare