Fundația „Nouă ne pasă” deschide înscrierile pentru programul „Hai la Olimpiadă!”

EDUCAȚIE. Fundația „Nouă ne pasă” anunță deschiderea înscrierilor pentru ediția din acest an a programului „Hai la Olimpiadă!”. Acest program oferă elevilor de liceu și gimnaziu din sistemul public de învățământ șansa de a se pregăti pentru disciplinele matematică, fizică și informatică la nivel de performanță. În această ediție, programul va fi activ într-o rețea națională formată din 35 de centre, distribuite în 17 orașe din întreaga țară.
Pentru a beneficia de acest program, elevii interesați trebuie să se înscrie până pe data de 10 octombrie. Cei selectați vor avea acces la instruire sub îndrumarea cadrelor didactice cu experiență în pregătirea la nivel competitiv.
Procesul de înscriere în programul „Hai la Olimpiadă!” se realizează prin completarea unui formular disponibil online pe pagina oficială a Fundației „Nouă ne pasă”. Criteriile de admitere în program sunt stabilite de fiecare centru în parte, cu consultarea cadrelor didactice implicate.
De menționat că centrele de pregătire funcționează autonom și își stabilesc propriul orar și metodologie de predare. Programul este conceput astfel încât fiecare elev să frecventeze cursurile unui singur centru, iar acestea au loc în format fizic în fiecare sâmbătă pe parcursul anului școlar.
În această ediție, programul „Hai la Olimpiadă!” pune la dispoziție 11 centre de performanță pentru matematică, 11 pentru fizică și 12 pentru informatică. Aceste centre sunt active în diverse localități din țară, inclusiv Alexandria, Baia Mare, Cluj-Napoca, Timișoara, și multe altele.
Anul școlar precedent, programul „Hai la Olimpiadă!” a înregistrat un succes notabil, cu 371 de elevi calificați la etapele naționale ale olimpiadelor din cele trei discipline. Din totalul de 5.292 de elevi admiși în program, aproape un sfert au ajuns în această etapă, evidențiind nivelul ridicat de pregătire oferit de program.
Această inițiativă a Fundației „Nouă ne pasă” are un impact semnificativ asupra educației și dezvoltării viitoare a tinerilor din România și este așteptată cu entuziasm în fiecare an de elevi și profesori.