Gabriel Rusu – “Scenaissance. Mari dramaturgi ai lumii” – vernisaj și lansare de albumu de grafică satirică, 27 octombrie

EVENIMENT. Artistul Gabriel Rusu – caricaturist de excepție, cu un incredibil simț al ironiei, care reușește să exprime și să contureze satira într-un mod simplu și relevant, ne invită în 27 octombrie la vernisajul și lansarea de album “Scenaissance. Mari dramaturgi ai lumii”.
 
Evenimentul se va desfășura la Târgu-Mureș, la Gallery Caffe, în Piața Trandafirilor, nr.17, de la orele 17:00.
În cadrul evenimentului veți avea ocazia să vă întâlniți și cu cei doi invitați ai artistului, Dr. Costin Miron – istoric de artă și Dr. Mircea Munteanu – sociolog.
Evenimentul este sponsorizat de msnews.ro by RUA (Românii Uniți Acasă) și Familia Ioan Fărcaș.
 
Despre artist:
Gabriel Rusu este un caricaturist cu un incredibil simț al ironiei, care reușește să exprime satira într-un mod simplu și relevant. Umorul său devine mai puțin jubilant, concentrându-se mai mult pe o fațetă implicată în problemele intelectuale.
 
Temele preferate ale artistului explorează atât consistența realului, cât și reprezentările organice, constructive, care asigură un contact permanent cu marea cunoaștere și inserție în actualitate. Fie că sunt inspirate din mediul social-politic, din viața de zi cu zi sau din imaginația sa, desenele animate ale lui Gabriel Rusu au o calitate plastică aparte, dezvăluind ochiului o grafică originală, aproape teatrală, de un stil vizual rafinat de către artist, forța sintetică a desenului precum și intensitatea expresiei sunt date, în multe cazuri, de folosirea tehnicii acuarelei ascunse.
Dotat cu un coeficient ridicat de introspecție, artistul folosește culorile apei, convins de forța de comunicare a acuarelei, cu o libertate care păstrează spontaneitatea În acest fel.
 
Elaborat și chibzuit, Gabriel Rusu este, fără îndoială, unul dintre reprezentanții importanți ai graficii satirice contemporane din România.
Un artist cu o cotație națională și internațională impresionantă, care redă ochii sufletului și zâmbet inimii, încântare și mai ales gândire – asta îți poate oferi doar arta adevărată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare