Gala de închidere a FITS: „Ritualuri” și spectacolul cu drone

EVENIMENT. Duminică seara, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) a culminat cu o gală de închidere de neuitat, desfășurată în inima Muzeului Astra. Evenimentul a adus în prim-plan un spectacol unic al Corului Madrigal, intitulat „Ritualuri”, și a continuat cu un impresionant show de drone în Piața Teatrului.

„Ritualuri” – o seară magică la Muzeul Astra

Corul Madrigal a încântat audiența cu „Ritualuri”, un spectacol-concept creat special pentru această ediție a FITS. Construit în jurul ritualurilor universale – de pace, religioase, pentru natură și lume – spectacolul a captivat spectatorii cu interpretări de excepție ale unor piese precum „Paparudă”, „Hristos a înviat” și „Tatăl nostru”.

Începând după apusul soarelui, pe malul lacului Dumbrava, spectacolul a fost regizat de Emil Pantelimon și scenografiat de Vladimir Turturică. Atmosfera unică a serii a fost amplificată de locația pitorească și de secvențele performative diverse, care au continuat până la ora 01:00.

Estela, una dintre spectatoare, a declarat: „A fost excelent, un stil diferit față de cel de la deschidere, mi-a plăcut tematica etno-folclorică, ritualurile.” Minodora, o altă sibiancă, a adăugat: „Am fost la foarte multe spectacole din cadrul FITS, ce s-a întâmplat în această seară la muzeu a fost excelent, nu mai mergem la drone pentru că am fost la deschidere.”

În completarea Corului Madrigal, au performat și corurile de copii din cadrul Programului Național Cantus Mundi, venite din diverse colțuri ale țării, oferind o diversitate de interpretări care au îmbogățit experiența culturală a serii.

Show-ul cu drone – un final spectaculos

După încheierea spectacolului „Ritualuri”, majoritatea spectatorilor s-au îndreptat spre Piața Teatrului pentru a asista la deja tradiționalul show cu drone, care a început la ora 23:45. Acest spectacol a fost caracterizat de o combinație inedită de drone, lumini inteligente și artificii ecologice, fără zgomot, menite să protejeze mediul înconjurător.

Constantin Chiriac, directorul FITS, a declarat anterior: „Vom avea o cooperare specială pentru drone și veți avea două surprize pe care nu le pot dezvălui. Va fi o combinație, pentru că așa cum bine știți, de fiecare dată, noi ne uităm peste tot în lume ce se întâmplă și încercăm să fim înaintemergători. Vor fi nu 12 minute ca anul trecut, ci 14. În loc de lasere vor fi lumini inteligente, va fi muzică special creată și vom avea la înălțime și un ajutor de artificii eco.”

Gala de închidere a FITS 2024 a fost un succes răsunător, reușind să îmbine tradiția cu inovația, aducând în fața publicului spectacole memorabile și experiențe culturale deosebite. De la magia „Ritualurilor” în Muzeul Astra, până la spectacolul futurist al dronelor în Piața Teatrului, FITS a demonstrat încă o dată de ce este unul dintre cele mai importante festivaluri de teatru din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele articole

Articole Similare